Utrujeni odbojkarji ACH Volley Ljubljana s premešano postavo strli odpor žilavih Kranjčanov

Image
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige sta se v dvorani Tivoli pomerili prvo ter zadnje uvrščeni ekipi ACH Volleyja Ljubljana in Hiše na kolesih Triglav. Po prepričljivi zmagi Ljubljančanov v prvem nizu, smo v nadaljevanju spremljali dober odpor gostov in tri nize, ki so se končali na razliko. Na koncu so bili bolj zbrani odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in slavili z rezultatom 3:1.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Milojevič, Adrovič (oba Slovenija).

ACH Volley Ljubljana : Hiša na kolesih Triglav  3: 1 (15, 23, -28, 26).

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 3, Šket 4, Rutar 9, Mašulović, Todorović 1, Peruničić 5, Okroglič 6, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Pokeršnik 7, Videčnik 13, Kök 11.  Trener: Mladen Kašić.

Hiša na kolesih Triglav: Bregant 20, Godnič 4, Libnik (L), Snedec 6, Štembergar Zupan 9, Šikanič 1, Maček 10, Fajfar 5, Kumer (L).   Trener: Sašo Rop.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so odlično otvorili uvodni niz in s tremi uspešnimi napadi Gjorgieva ter asom Šketa povedli s 4:0. Oslabljeni Kranjčani, ki so v Ljubljano prišli le z devetimi igralci, tudi v nadaljevanju niza niso mogli slediti oranžnim zmajem, ki so si hitro priigrali neulovljivo prednost. Kök, ki je na sredini niza dobil priložnost namesto Šketa, je uspešno zaključil napad za vodstvo z desetimi točkami razlike (21:11), medtem ko so na drugi strani gostje z zgrešenim začetnim udarcem kar sami zaključili niz v korist ljubljanske ekipe (25:15).

Drugi niz se je začel bolj izenačeno ter z boljšo igro odbojkarjev Hiše na kolesih Triglav. Uspešen napad korektorja gostov Breganta je pomenil minimalno vodstvo z tri proti dve, napaka na servisu Rutarja pa vodstvo ekipe iz Kranja za dve točki (4:6). Videčnik je z blokom izid na šesti točki poravnal, v nadaljevanju pa so domači odbojkarji povedli. Pernuš je takoj po vstopu v igro poskrbel za blok, Okroglič pa z uspešnim napadom oddaljil zmaje na tri točke prednosti (13:10). Gostje, pri katerih sta najbolj izstopala Bregant in Štembergar Zupan se niso kar tako predali in z uspešnimi napadalnimi akcijami zaostanek znižali na točko (18:17). Da do preobrata ne bi prišlo je poskrbel razpoloženi Gjorgiev, ki je z dvema napadoma povišal prednost Ljubljančanov na tri točke (20:17). Po polminutnem odmoru je posegel gostujoči strateg Rop, po kateri so se gostje ponovno približali na točko zaostanka (20:19), kasneje pa izid na 21. točki izenačili. Kranjčani niso popuščali ter tudi v končnici pretili oranžnim zmajem, ki pa so na krilih Gjorgieva niz uspeli zmagati. Z uspešnim blokom ga je zaključil Kök (25:23).

Najprej Videčnik in zatem še Rutar sta preko prvega tempa poskrbela za odličen uvod zmajev in vodstvo s 4:1. Kök je z uspešnim napadom ter asom še dodatno poskrbel za prednost štirih točk (7:3), Videčnik pa z blokom za najvišjo prednost v nizu (10:4). V nadaljevanju je trener Kašić namenil počitek Gjorgievu in v igro poslal mladega Peruničića, ki je kmalu zatem nanizal dva uspešna napada za vodstvo s 14:9. Če je večina prisotnih pričakovala mirno nadaljevanje ter rutinirano zmago večkratnih državnih prvakov, pa temu ni bilo tako. V igro ACH Volleyja Ljubljana se je prikradlo preveč napak in Kranjčani so se vrnili med žive. Po asu Breganta so prišli do popolnega preobrata in vodstva s 16:14. Na to je reagiral trener ljubljanske ekipe s prekinitvijo, ki je obrodila sadove, saj je oranžnim zmajem izid po bloku Pernuša uspelo izenačiti. Rutar je v nadaljevanju odlično odserviral in z dvema asoma poskrbel prednost štirih točk (21:17). Kljub zaostanku so nepopustljivi odbojkarji Hiše na kolesih Triglav s pritiskom preko servisa ter učinkovitimi napadi uspeli izid na 23. točki izenačiti ter si tudi v nadaljevanju priigrali dve zaključni žogi. To so Ljubljančani še uspeli ubraniti in tudi sami prišli do priložnosti za osvojitev niza. Maratonski niz je z blokom v korist gostov zaključil Godnič (28:30).

Da je izgubljeni tretji niz odbojkarje ACH Volleyja razjezil so pokazali na začetku četrtega, v katerem so pokazali svojo moč in zagospodarili na igrišču. Z dvema uspešnima napadoma Pokeršnika so si priigrali visoko prednost sedmih točk (10:3). Vendar so podobno kot v tretjem nizu dovolili, da so trdoživi odbojkarji Kranja do sredine niza prednost izničili in se vrnili v igro (19:19). Polminutni odmor Kašića je prebudil ljubljanske odbojkarje, ki so po dveh uspešnih napadih Köka povedli z dvema točkama prednosti (22:20). To je izzvalo reakcijo na klopi gostov in odmor na zahtevo Ropa. Odbojkarji Hiše na kolesih Triglav so ponovno uprizorili vrnitev in si prvi priigrali zaključno žogo, ki jo je z uspešnim varanjem ubranil Pernuš. Sledila je razburljiva končnica, v kateri so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana izkoristili svojo tretjo zaključno žogo in se veselili nove prvenstvene zmage.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana Mladena Kašića: »Po dolgem potovanju s Portugalske in utrujenosti igralcev, sem bil zelo zadovoljen s prikazano igro v prvem nizu. V nadaljevanju smo se potem sicer s premešano postavo kar namučili proti ekipi Kranja, ki je pokazala, da gre za kakovostno ekipo. Nadaljujemo v zmagovitem ritmu, kar je za nas najpomembneje.«