Slovenska reprezentanta novi okrepitvi državnih prvakov

Image
ACH Volley Ljubljana

Iz tabora najuspešnejšega slovenskega odbojkarskega kluba ACH Volley Ljubljana sporočajo, da se ekipi v naslednji sezoni pridružujeta dva aktualna slovenska reprezentanta, Sašo Štalekar, ki v oranžno gnezdo prihaja po uspešnih nastopih za nemški BR Volleys Berlin in Janž Janez Kržič, ki je v preteklih treh sezonah branil barve ekipe i-Vent Maribor.

Tako Sašo kot Janž igrata na poziciji srednjih blokerjev in se bosta pridružila Videčniku in mlajšemu od bratov Kržič. Aktualni državni prvaki so tako v Ljubljano pripeljali dve izjemno močni okrepitvi, ki bosta skupaj z Maticem in Joštom tvorili močan ljubljanski blok.

Sašo, ki je vajen osvajati naslove, saj se je z nemškim BR Volleys Berlin veselil kar dveh naslovov državnih prvakov v dveh sezonah, pred tem pa še v Grčiji s Panathinaikosom, je ob podpisu sodelovanja za klubsko stran povedal: »Po nekaj letih igranja v tuijini prihajam nazaj v Slovenijo, česar se zelo veselim. Želim igrati na najvišjem možnem evropskem nivoju, to je Ligi prvakov. Ekipi ACH Volley želim pomagati s svojim izkušnjami, ki sem jih pridobil v tujini. Veseli me, da ima klub visoke cilje tudi v Ligi prvakov, da se naredi korak naprej tudi v tem elitnem tekmovanju. Vsekakor ne smemo pozabiti na domača tekmovanja, kjer je cilj jasen. Veseli me tudi to, da bo ekipa mlada in željna dokazovanja. Komaj čakam, da se zberemo skupaj in v prihodnji sezoni naredimo lepo zgodbo.«

Tudi mlajši reprezentančni kolega Janž je kljub mladosti s svojimi igrami že večkrat opozoril nase in si tako pred kratkim prislužil vpoklic selektorja Gheorgheja Cretuja.. 21-letni Kržič, ki je svojo odbojkarsko pot začel na Brezovici, ob prihodu v Halo Tivoli ni skrival navdušenja in dejal: »Izjemno sem vesel, da bom v prihodnje del ekipe ACH Volleyja Ljubljana in se zahvaljujem vodstvu za ponujeno priložnost. Že od malih nog sem si vedno želel igrati v ACH Volleyju, saj je ta klub igral Ligo prvakov in bil najboljši klub v Sloveniji že mnogo let. Klub veliko priložnosti ponuja mladim igralcem, ki imajo v ekipi tudi veliko odgovornost. Primer tega je lanskoletna sezona in mislim, da je to pravi način dela. Veselim se igranja v oranžnem dresu in dela s strokovnim štabom ter ostalimi člani ekipe, s katerimi se v večini poznamo že od prej.«

Janž in Sašo se trenutno nahajata na Japonskem, kjer slovensko moško izbrano vrsto čaka drugi turnir elitne Lige narodov, na katerem si lahko že praktično zagotovijo tako želene olimpijske igre.

ACH Volley Ljubljana je tako aktivno začel s sestavo ekipe za prihodnjo sezono, v kateri so cilji in želje kluba ambiciozni.

V klubu ACH Volley Ljubljana Sašu ter Janžu izrekamo dobrodošlico.