ACH Volley ekspresno do pete zaporedne zmage

Slika
ACH Volley Ljubljana

VKP Bratislava : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-18, -20, -16)

VKP Bratislava (SVK): Jakubík (L), Jurík, Vančo 9, Kurej (L), Pavlicko 1, Trubač 3, Prešinský 5, Červeňák, Malina 3, Krišák, Yacoubou 11.  Trener: KALNÝ Matúš.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 17, Rutar 4, Mašulović 7, Todorović, Peruničić 1, Okroglič 4, Kovačič (L), Gjorgiev 17, Pokeršnik 8, Videčnik 3, Kök.  Trener: KAŠIĆ Mladen.

Novo, že tretje gostovanje ACH Volleyja Ljubljana v manj kot tednu dni ter nova zmaga na tekmi srednjeevropske lige MEVZA proti slovaški ekipi VKP Bratislava. Tudi tokrat so Ljubljančani slavili brez izgubljenega niza, v manj kot uri in pol.

Začetek srečanja je minil izenačeno, kjer sta ekipi naredili po eno napako na začetnem udarcu ter uspešno zaključili napad preko sredine. Prvo manjšo prednost so si priigrali gostitelji, odbojkarji VKP Bratislave, in sicer za dve točki (5:3). Oranžni zmaji so zelo hitro odgovorili in izid izenačili (5:5). Takoj zatem, pa na servis Mašulovića povedli z rezultatom 6:8. Po silovitih začetnih udarcih Šketa, ki je bil ob Gjorgievu s 17 točkami najučinkovitejši igralec tekme, so Ljubljančani le še še večali svojo prednost (9:15). Razigrani Šket (v prvem nizu kar 8 točk) je navduševal tudi v napadalnih akcijah ter bil s suverenimi napadalnimi zaključki gonilna sila oranžnih zmajev skozi celoten niz, ki so ga po napaki gostiteljev, na 18. točki zmagali igralci ACH Volleyja Ljubljana.

V drugi niz so bolje vstopili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so na servis Šketa povedli z rezultatom 2:0. Oranžni zmaji so nadaljevali s pritiskom na začetnem udarcu, kar se jim je v nadaljevanju tudi obrestovalo (5:9). Odlično je deloval blok, ki mu je poveljeval razpoloženi Mašulović. Ljubljančani niso dopustili nasprotniku, da se razigra, in tako so le še stopnjevali ritem ter si po dveh odličnih servisih Rutarja zagotovili neulovljivo prednost sedmih točk (12:19). V končnici niza je trener gostov Kašić posegel po dvojni menjavi, in sicer sta v igro namesto Gjorgieva in Todorovića vstopila Pernuš in Peruničić, ki je silovito zaključil za 22. točko zmajev (14:22). Domačini so v končnici le pokazali nekaj več odpora in po lastnih napakah oranžnih zmajev znižali zaostanek (19:23), kar je sprožilo reakcijo na klopi Ljubljančanov, ki so z minuto odmora prekinili nalet odbojkarjev VKP Bratislave. Po uspešnem napadu Šketa se je niz zaključil v korist ljubljanske ekipe z rezultatom 20:25.

Večkratni državni prvaki so v tretji niz vstopili z manjšo spremembo, in sicer je na mestu sprejemalca kapetana Pokeršnika zamenjal Okroglič. Na strani oranžnih zmajev sta bila Šket in Gjorgiev še vedno napadalno najbolj razpoložena in nerešljiva uganka za domače odbojkarje iz Bratislave, ki so že v prvi polovici niza zaostajali za 6 točk razlike (8:14). Nadaljevanje niza je bila bolj ali manj zgolj formalnost. Z veliko razliko so ga po uspešnem napadu Videčnika zmagali odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana.

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Alena Šketa: »Še ena tekma v nizu, kjer smo imeli stvari pod kontrolo. Razpoloženi smo bili na servisu in s tem onemogočali nasprotniku, da bi se razigral. Sedaj je pomembno, da se spočijemo in dobro pripravimo tudi na jutrišnjega nasprotnika ter Slovaško zapustimo z dvema zmagama v žepu.«