ACH Volley Ljubjana na krilih Šketa povozil ekipo iz Gradca

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 17. kroga srednjeevropske lige MEVZA sta se v ljubljanski Hali Tivoli pomerila domači ACH Volley Ljubljana ter eden izmed treh avstrijskih predstavnikov v ligi, ekipa UVC Holding Graz. Ljubljančani so upravičili vlogo favorita in po uri igre prepričljivo slavili z rezultatom 3:0.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

ACH Volley Ljubljana : UVC Holding GRAZ  3 : 0 (14, 17, 17).

ACH Volley Ljubljana: Šket 20, Rutar 1, Mašulović 13, Todorović, Peruničić 4, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev, Pokeršnik 13, Videčnik 1, Kök 5.  Trener: Mladen Kašić.

UVC Holding GRAZ: Mikulass Koch 2, Imširović 1, Zehner (L), Ladner 2, Scheucher 1, Kratz 8, Keen, Ochaya 3, Reiter, Sablatnig 4, Drobnič 10, Kuhl.  Trener: Robert Koch.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so tekmo začeli v spremenjeni postavi, kot smo jo bili vajeni na večini dosedanjih tekem. Na mestu korektorja je zaigral Šket, ki je tako zamenjal Gjorgieva, kateremu je trener Kašić namenil počitek.

Uvod srečanja je minil izenačeno, v katerem si nobena od ekip ni priigrala občutnejše prednosti (5:5, 7:7). Trije asi ter štiri napake na začetnih udarcih je pomenilo, da sta obe ekipi veliko stavili na servis. Pri gostih iz Gradca je z uspešnimi napadi izstopal Drobnič (štiri točke), medtem ko sta bila pri domačih najbolj vidna Šket in Mašulović. Po napaki Ladnerja v napadu je oranžnim zmajem prvič uspelo povesti za tri točke (11:8), po bloku Mašulovića pa za štiri. Ljubljančani so vse bolj stopnjevali tempo, ki so mu gostje težko sledili. Po uspešno zaključeni napadalni akciji Šketa ter takoj zatem še vnovični napaki Ladnerja v napadu so si zmaji pred končnico priigrali šest točk prednosti (19:13). As Videčnika za 21:13 je pomenil neulovljivo prednost v prvem nizu, ki ga je z uspešnim blokom v korist domačih odločil razigrani Mašulović, s šestimi točkami, poleg Šketa najbolj učinkovit igralec uvodnega niza, v katerem so bili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana 100% v napadu.

Začetek drugega niza je minil v znamenju ljubljanskih odbojkarjev, ki so na krilih izjemne kolektivne igre prevladovali v vseh elementih in z delnim izidom 6:0 povedli takoj na začetku (8:1). V napadu se je razigral tudi kapetan Pokeršnik in do 12 točke uspešno zaključil štiri napadalne akcije. V nadaljevanju so se vendarle prebudili tudi gostje, ki so se z nekaj uspešnimi servisi in napadalnimi akcijami uspeli Ljubljančanom približati na le dve točki (18:16). Dva uspešna napada Šketa in as Rutarja, ki je v drugem nizu zamenjal Videčnika, sta odbojkarje ACH Volleyja ponovno oddaljila na šest točk prednosti (23:17). Šket je naprej z uspešnim blokom priskrbel prvo zaključno žogo, ki jo je z napadom izkoristil Mašulović za zmago v drugem nizu (25:17).

Udarno so ljubljanski odbojkarji začeli tudi tretji niz in po dveh asih nezaustavljivega Šketa povedli s 3:0. Še dva uspešna napada Šketa sta zmaje oddaljila na velikih pet točk prednosti (6:1). Po nekaj zgrešenih začetnih udarcih domače ekipe, so se odbojkarji UVC Holding Graza uspeli malce približati (12:9). Blok Pokeršnika za vodstvo 17:12 je oranžnim zmajem prinesel mirnejše nadaljevanje tretjega niza, kateri je bil po uspešnih napadalnih akcijah Šketa, Peruničića in Mašulovića pri rezultatu 20:14 praktično odločen. Novo, že 32 zmago v sezoni so ljubljanski odbojkarji dosegli po napaki Imširovića na začetnem udarcu.

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Alena Šketa: »Kljub temu, da smo že uvrščeni na zaključni turnir Mevze je vsaka zmaga dobrodošla. Danes smo zelo dobro stali na igrišču in nismo dopustili, da bi nas nasprotnik resneje ogrozil. Ob napornem ritmu tekem je pomembno, da imamo v ekipi dovolj širine, s katero trener razpolaga in nas igralce rotira ter s tem ohranja kolikor se da spočite.«