ACH Volley Ljubljana boljši od Calcit Volleyja

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na prvem derbiju sezone med starima znancema, ekipama ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley smo večinoma spremljali prevlado aktualnih državnih in pokalnih prvakov, ki so zasluženo slavili z rezultatom 3:1 (13, 18, -24, 23).

ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley   3 : 1 (13, 18, -24, 23).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Mašulović, Todorović 1, Bošnjak 1, Koncilja 15, Šestan 15, Kovačič (L), Gjorgiev 12, Videčnik 8, Kök 11, Šen.   Trener: Radovan Gačič

Calcit Volley: Planinšič 4, Mujanović 2, Vinkovič 1, Lazar 1, Klobučar 12, Košenina (L), Arsenoski 1, Okroglič 4, Sosa Sierra 24, Aponza Carabali 3, Pavlovič 10.   Trener: Matija Pleško

Začetek uvodnega niza je minil v znamenju domačih odbojkarjev, ki so na začetnem udarcu Šestana povedli s 3:1. Dva uspešna napada Köka sta že na začetku niza prisilila gostujočega trenerja Pleška k prekinitvi  (6:2). Gjorgiev je nadaljeval z močnimi začetnimi udarci in tako povzročal obilico težav pri organizaciji napada gostov iz Kamnika (11:2). Prevlada oranžnih zmajev se je nadaljevala tudi v drugi polovici niza. Po novi napaki Kamničanov, tokrat Aponze preko prvega tempa, je Pleško še drugič vzel polminutni odmor. To ni spremenilo stanja na igrišču, saj so Ljubljančani do zaključka niza imeli vse pod kontrolo in prepričljivo zmagali z 25:13.

Začetno pobudo v drugem nizu so tokrat imeli gostje iz Kamnika (4:6), vendar je domačim odbojkarjem po bloku Todorovića uspelo izid izenačiti (6:6). Odbojkarji ACH Volleyja so stopili na plin in prešli v vodstvo, kar je izzvalo reakcijo na klopi gostov in odmor (9:7). Izjemen napad Šestana je pomenil vodstvo štirih (12:8), napaka Sose v napadu pa kar šestih točk (19:12). Dvome o zmagovalcu drugega niza je z odličnim blokom razrešil Videčnik (25:18).

V tretjem nizu smo spremljali izenačen začetek, v katerem sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu (8:8). Na strani Calcit Volleyja se je razigral korektor Sosa, vendar ne dovolj za razpoložene zmaje, ki so po bloku Koncilje povedli z 14:9. Odmor na zahtevo Pleška je tokrat zalegel, saj so se gostje s tremi zaporednimi točkami približali (14:12), vendar so Ljubljančani silovito odgovorili in si priigrali skoraj da neulovljivo prednost pred zaključkom tretjega niza (19:13). Kamničani so se zadnji trenutek prebudili in se vrnili v igro, ter z izjemno borbeno igro v obrambi izkoristili drugo zaključno žogo za zmago v tretjem nizu (24:26).

Kot da bi nepričakovano izgubljeni niz razjezil zmaje so odlično vstopili v četrti niz in z dvema blokoma Koncilje povedli za tri (9:6). Kamničani so na krilih razpoloženega Sose ujeli priključek (11:11) ter po bloku Pavloviča prešli v vodstvo (11:13). Z dobrimi začetnimi udarci kapetana Gjorgieva in blokom Videčnika so zmaji izid na 15. točki izenačili. V zaključku niza so boljšo igro prikazali domači odbojkarji in po uspešnem napadu Gjorgieva zasluženo slavili z rezultatom 3:1.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Izjemno sem zadovoljen s pristopom in igro svojih varovancev do sredine tretjega niza, ko smo imeli vse pod kontrolo. Nato smo tekmecem dopustili, da so se vrnili v igro in razigrali. Na koncu smo vseeno ohranili mirno kri in tekmo pripeljali v svojo korist.

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Mateja Köka: »Prva dva niza smo odigrali tako, kot smo se dogovorili v garderobi. Naredili smo malo lastnih napak in z močnimi servisi oddaljili nasprotnika od mreže. Nato je nasprotniku uspel preobrat in vrnili so se v igro, vseeno pa smo se na koncu veselili zaslužene zmage."