ACH Volley Ljubljana brez praske tudi proti Salonitu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 2. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo v dvorani Kanal spremljali obračun domače ekipe Salonit Anhovo in gostov, odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana. Še druge zmage v letošnjem prvenstvu so se veselili ljubljanski odbojkarji, ki so domačo ekipo porazili z rezultatom 3:0.

Kanal ob Soči - športna dvorana Kanal,  gledalcev: 50, sodnika: Klinar, Kern (oba Slovenija).

Salonit Anhovo : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-15, -17, -22)

Salonit Anhovo: Kodrič 8, Stojanovič, Šarič (L), Hesselholt 3, Karnel 1, Jeklin, Godnič, Kavčič 1, Maretič 2, Bojić 6, Okroglič (L), Kovačič 3, Vrtovec 11, Maksimović 7.  Trener: Rade Dačović.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Mašulović 2, Todorović 3, Bošnjak 1, Koncilja 12, Šestan 11, Kovačič (L), Gjorgiev 11, Videčnik 10, Kök 12, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

ACH Volley Ljubljana je odlično otvoril uvodni niz in po bloku kapetana Gjorgieva povedel s 5:1. To je izzvalo reakcijo na strani domačih in prekinitev. Vendar odmor ni ustavil silovitega naleta zmajev, ki so po uspešnem napadu Köka, in asu Šestana povišali prednost na šest točk (1:7). Gjorgiev in Videčnik sta nadaljevala izjemno učinkovit ljubljanski napad (3:9). Po asu slednjega je pri rezultatu 6:14 že po drugem odmoru posegel trener Dačovič. Izjemno razigrani zmaji se niso pustili motiti in so nadaljevali s prevlado na igrišču. Šestan je z odličnim napadom poskrbel za prvo zaključno žogo, Todorović pa z varanjem vnovčil tretjo za prepričljivo zmago v prvem nizu (15:25).

Tudi začetek drugega niza je minil v znamenju gostov iz Ljubljane. Todorović z blokom in Kök z uspešnim napadom sta priborila prednost treh točk (3:6). Videčnik je z asom prednost še povišal (6:10), Koncilja pa z dvema silovitima napadoma poskrbel za prednost šestih točk (13:7). Mašulović, ki je v igro  vstopil namesto Videčnika, je najprej z napadom, nato pa še z blokom zmaje še dodatno oddaljil od odbojkarjev Salonita (12:18). V mirni končnici je Kök z dvema odličnima napadoma prinesel uspeh tudi v drugem nizu (17:25).

V tretjem nizu so imeli začetno pobudo domači odbojkarji, ki so po dveh asih Maksimovića in bloku Karnela povedli z 6:4. Tudi v nadaljevanju so odbojkarji Salonita igrali odločneje in po učinkovitem napadu Bojića povedli z 12:10. Gjorgiev je s točko preko napada ujel priključek na 15. točki, vendar so Kanalčani odgovorili in z blokom Hesselholta ponovno ušli za dve točki (18:16). Oranžni zmaji z močnim napadom Köka ponovno ujeli priključek (20:20), po asu Šestana pa takoj prešli v vodstvo (20:21). V končnici pa je v ospredje stopil izkušeni makedonski korektor v vrstah ACH Volleyja, Gjorgiev in najprej z asom priboril zaključno žogo, ki jo je nato še z uspešnim napadom izkoristil za drugo zmago večkratnih državnih prvakov v prvenstvu (22:25).

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Janija Kovačiča: »V prvih dveh nizih so stvari tekle mogoče celo bolj kot pa smo pričakovali. Imeli pobudo in prevlado v vseh elementih igre. V tretjem setu nam je koncentracija malce padla, vendar smo na koncu vseeno tekmo mirno pripeljali v našo korist.