ACH Volley Ljubljana brez težav preko Fužinarja

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 11. krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta se v dvorani Osnovne šole P. Voranca pomerili domača ekipa Fužinar Sij Metal Ravne ter gostje iz prestolnice, ekipa ACH Volley Ljubljana. Gostje so v vseh treh nizih pričakovano pokazali premoč nad tekmeci in se po vsega dobri uri igre veselili nove zmage s 3:0.

Ravne na Koroškem – OŠ P. Voranc,  gledalcev: 120 , sodnika: Klinar, Pevc

Fužinar Sij Metal Ravne : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-14, -20, -17).

FužinarSijMetalRavne: Pušnik 7, Križanič 2, Lednik 1, Robida 7, Ranc, Stojanov, Libnik, Javornik 5, Vučetić 3, Plesec 6, Podričnik, Drevenšek 1, Zmagaj, Hribernik.   Trener: Aljoša Jemec

ACH Volley Ljubljana: Kržič 1, Satler, Šket, Najdič 4, Marovt 9, Šen , Koncilja 4, Kovačič (L), Gjorgiev 9, Sešek 2, Pokeršnik 13, Videčnik 10.   Trener: Radovan Gačič

Uvod prvega niza je minil mirno, ekipi sta bili izenačeni na prvih petih točkah. Kmalu pa so se prebudili oranžni zmaji, ki so z dvema asoma ter delnim izidom 5:1 prevzeli vodstvo in tekmecem pobegnili za štiri točke (6:10). Pri zaostanku sedmih točk (7:14) je domači strateg Jemec že drugič posegel po odmoru, kasneje pa poskušal rezultat v svoj prid obrniti tudi z menjavami. Nobena od omenjenih potez ni obrodila sadov, gostje iz Ljubljane so še naprej prevladovali v vseh elementih igre in ob uvodu v zaključek niza vodili že za deset točk (10:20). Tolikšna prednost je bila za odbojkarje Fužinarja neulovljiva, zmago gostov v prvem setu pa je potrdil Gjorgiev z učinkovitim napadom (14:25).

Na začetku druega niza so domači odbojkarji pokazali več zbranosti in po dveh uspešnih napadih Robide povedli s 5:3, a se Ljubljančani niso pustili zmesti in so z blokom Pokeršnika izid hitro izenačili. V nadaljevanju so pobudo prevzeli slovenski prvaki, ki so si prvo občutnejšo prednost priborili po asu Videčnika za 9:12. Sledil je odmor na zahtevo domačih, podobno kot v prvem nizu pa se tudi tokrat stanje na parketu ni spremenilo. V nadaljevanju sta se z asoma izkazala še Gjorgiev ter Marovt, ki sta poskrbela za prednost šestih točk (11:17). V zaključku niza je domačim uspelo razliko zmanjšati na štiri točke (19:23), kar pa ni zadostovalo za preobrat, saj je prvo zaključno žogo ponovno izkoristil kapetan Gjorgiev (20:25).

Zadnji niz so uspešneje otvorili ljubljanski odbojkarji, ki so si s priigrano prednostjo šestih točk ustvarili odlično popotnico za nadaljevanje niza (1:7). Domači odbojkarji so se z vztrajno igro in asom Plesca najprej uspeli približati na štiri točke razlike (9:13), a ljubljanski odbojkarji so v nadaljevanju še bolj zanesljivo osvajali točke in z delnim rezultatom 4:0 poskrbeli za miren uvod v zaključek niza (13:20). Po vsega dobri uri igre se je tekma zaključila s točko Videčnika za 17:25.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana Radovana Gačiča: »Zadovoljni smo z današnjo tekmo. Pred tekmo smo si želeli v primerjavi s preteklimi tedni odigrati čim bolj konstantno, ta cilj smo tudi izpolnili. Igralci, ki so dobili priložnost so jo po mojem mnenju maksimalni izkoristili in mislim, da je ta tekma dobra popotnica za naprej. Želimo vztrajati v tej konstantnosti, še naprej bomo poskušali dvigniti nivo naše igre ter ga tudi zadržati.«

Izjava trenerja FužinarSijMetal Aljoše Jemca: »Danes je potrebno čestitati ekipi ACH-ja, saj so bili za razred ali dva boljši od nas. Že pred tekmo smo vedeli, da tako kakovostnim nasprotnikom lahko pariramo samo, če imajo malce slabši dan, mi pa igramo dobesedno na 120%. Zaradi tega smo pretekla dva tedna izkoristili za sanacijo nekaterih manjših poškodb, ki so nas pestile, dober trening ter da se pripravimo na tekme, ki prihajajo.«.