ACH Volley Ljubljana do izjemne pomembne zmage v Nemčiji

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi četrtega kroga skupinskega dela Lige prvakov sta se v Areni Kreis v nemškem mestu Düren pomerili ekipi SWD powervolleys in ACH Volley Ljubljana. Tako kot pred mesecem dni v Hali Tivoli, so se tudi tokrat pomembne zmage veselili oranžni zmaji in slavili s 3:1.

Düren – Arena Kreis, gledalcev: 350, sodnika: Vlastimil Kovar (Češka), Vasileios Vaseileiadis (Grčija). Ari Jokelainen (Finska), Risto Strandson (Estonija).

SWD powervolleys DÜREN : ACH Volley Ljubljana 1 : 3 (-21,  -20, 19, -16).

SWD powervolleys DÜREN: Batanov (L), Urban, Van Der Ent 10, Rohrs, John 14, Ernastowicz 9, Brand 16, Andrei 6, Burggraf, Gevert 7, Pettersson, Kocian 2.   Trener: Rafal Murczkiewicz

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 6, Mašulović 5, Todorović 5, Bošnjak, Koncilja 4, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev 24, Videčnik 5, Kök 11, Šen 3.  Trener: Radovan Gačič.

Tekmo so bolje začeli odbojkarji SWD powervolleysa in povedli s 3:0. To ni zmedlo ljubljanskih odbojkarjev, ki so hitro vzpostavili ravnotežje in v nadaljevanju prevzeli pobudo (9:11). Oranžni zmaji so z močnim začetnim udarcem in odličnim blokom prednost povišali na tri točke (14:17). Reakcija domačega stratega Rafala Murczkiewicza je obrodila sadove, saj so se nemški odbojkarji uspeli približati na le točko zaostanka (19:20). Sledila je prekinitev na zahtevo trenerja Gačiča, ki pa je prav tako pomagala igralcem ACH Volleyja, ki so vnovič pobegnili za tri (19:22). V zaključku niza so se Ljubljančani z asom Šketa veselili zmage v prvem setu (21:25).

V drugem nizu smo videli odličen začetek oranžnih zmajev, ki so z najprej z učinkovitim napadom, nato pa še z blokom Šketa povedli s 5:1. Tudi odmor na zahtevo nemške klopi ni ustavil razpoloženih slovenskih prvakov, ki so po novem bloku Todoroviča vodili z 8:2. Kljub vodstvu ljubljanske ekipe (10:16), so odbojkarji SWD-ja s silovitimi servisi ujeli priključek in izenačili na 18. točki. V končnici so bolj zbrano igro prikazali gostje in po učinkovitem napadu Šena zmagali na 20. točki (20:25).

Uvod tretjega niza je tokrat pripadel odbojkarjem SWD powervolleysa, ki so si na servisu Kociana priborili prednost petih točk (8:3). Po novem bloku domačih, tokrat so zaustavili Köka je pri rezultatu 11:5 polminutni odmor zahteval trener Gačič. Tudi v nadaljevanju je sledila prevlada nemških odbojkarjev, ki so se predvsem izboljšali na začetnem udarcu. Niz se je zaključil po silovitem napadu Ernastowicza (25:19).

Četrti niz so odlično otvorili gostje iz Ljubljane in po bloku Todorovića povedli s 6:1. Razpoloženi Koncilja je najprej silovito preko tempa, nato pa še z asom poskrbel za povišanje vodstva na 13:6. Zmaji so prevladovali predvsem v bloku, novega za 20:9 pa je prispeval Koncilja. Tekmo je z uspešnim napadom zaključil najkoristnejši igralec srečanja, kapetan zmajev, Nikola Gjorgiev (16:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Izjemno pomembna zmaga za nas danes v Nemčiji. V prvih dveh nizih smo prevladovali predvsem v bloku ter obrambi. V tretjem nizu smo popustili, vendar je ekipa pokazala karakter in v četrtem nizu odlično odreagirala in zasluženo slavila.«