ACH Volley Ljubljana do nove prepričljive zmage

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 18. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo spremljali obračun med še neporaženo ekipo ACH Volley Ljubljana in domačo ekipo Hiše na Kolesih Triglav. Večkratni državni prvaki so upravičili vlogo favoritov in  slavili z rezultatom 3:0.

Kranj - športna dvorana Planina,  gledalcev: 100, sodnika: Atanasov, Novak.

Hiša na kolesih Triglav : ACH Volley Ljubljana   0: 3 (-15, -13, -22).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 2, Nanut 12, Glamočanin, Tučen 2, Fajfar (L), Rotar, Snedec, Šikanič 2, Mali 4 , Adžović 1, Jovovič 9.   Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 6, Mašulović, Todorović 3, Bošnjak, Koncilja 8, Šestan 15, Kovačič (L), Gjorgiev 6, Videčnik 4, Kök 9, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

Po začetnem izenačenju (2:2) so gostje iz Ljubljane z delnim izidom 4:0 prešli v vodstvo. Nalet ACH Volleyja je z odmorom poskusil zaustaviti domači strateg Rop, vendar neuspešno. Gjorgiev je z uspešnim napadom povišal prednost na 10:4, sledil mu je Šestan z dvema zaporednima točkama za vodstvo z 19:13. Slovenski prvaki so do zaključka niza le še stopnjevali ritem in po napaki Jovovića na začetnem udarcu osvojili set na 15. točki.

Koncilja s silovitim napadom preko prvega tempa ter Kök z blokom sta tudi v drugem nizu odlepila Ljubljančane od tekmecev (3:7). Gjorgiev je dodal dve točki v napadu in na semaforju športne dvorane Planina v Kranju je kazalo že velikih šest točk prednosti za goste (6:12). Po učinkovitem napadalnem zaključku razpoloženega Köka, ki je prve odbojkarske korake storil ravno v Kranju, so oranžni zmaji povedli z neulovljivo prednostjo desetih točk (8:18). Šestan je izkoristil drugo zaključno žogo in povišal prednost z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu se stanje na igrišču ni spremenilo. Videli smo prevlado aktualnih državnih prvakov, ki so bili za stopnjo boljši nasprotnik v vseh odbojkarskih prvinah. Šket, ki je v tretjem nizu zamenjal Gjorgieva na korektorskem položaju, je z dvema točkama poskrbel za vodstvo z 9:5. Pri rezultatu 10:13 so se odbojkarji Hiše na Kolesih Triglav predramili in z delnim izidom 4:0 prešli v vodstvo (14:13). To je sprožilo reakcijo trenerja Gačiča in prekinitev na strani gostov. V nadaljevanju so ljubljanski odbojkarji postavili stvari na svojo mesto in v zaključek tekme vstopili s tremi točkami prednosti (18:21).  Šket je priboril prvo zaključno žogo, drugo pa z močnim udarcem preko sredine izkoristil Koncilja za novo zmago odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana Radovan Gačič: »Triglavani so letos že večkrat dokazali za kako neugodnega tekmeca gre, vendar smo jih danes uspeli z dobrim servisom in blokom omejiti. Mi počasi prihajamo nazaj v tisto željeno formo, ki smo jo imeli pred nastopom bolezni. Upam, da bomo iz dneva v dan boljši in močnejši za izzive, ki nas čakajo tako v Evropi, kakor na domačih tleh.«