ACH Volley Ljubljana do zanesljive zmage na prvi četrtfinalni tekmi

Slika
ACH Volley Ljubljana

V Hali Tivoli smo bili ponovno priča zanesljivi zmagi oranžnih zmajev, ki so na prvi četrtfinalni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige gostili povratnike v prvo ligo, novomeško Krko. Slovenski prvaki so bili prepričljivi od samega začetka in zabeležili prednost pred sredinim povratnim obračunom v Novem mestu.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 45 , sodnika: Suljkanovic, Miklošic

ACH Volley Ljubljana : Krka 3:0 (22, 19, 15).

ACH Volley Ljubljana: Mejal 3, Šket 12 , Mašulović 7, Todorović , Bošnjak , Koncilja  , Šestan 6, Kovačič (L), Gjorgiev 6, Videčnik 7, Kök 2, Šen 4.   Trener: Radovan Gačič.

Krka: Hafner, Erpič 1, Kosmina 7, Borin, Kožar 1, Pulko 3, Lavrič 1, Hvala 3, Lindič 3, Pušnik 14, Hardt 6, Vidmar. Trener: Rojc Jernej

Po izenačenih uvodnih minutah igre so pobudo prevzeli domači odbojkarji, ki so z Videčnikom na servisu povedli s 6:3. V nadaljevanju niza so prednost povišali na štiri točke, v nadaljevanju seta pa so odbojkarji Krke z borbeno in požrtvovalno igro zaostanek uspeli na 15. točki izničiti. Sledil je odgovor oranžnih zmajev, ki so z delnim rezultatom 4:0 poskrbeli za ponovno vodstvo in miren uvod v  končnico prvega seta. Po zapravljeni priložnosti na prvi zaključni žogi zmajev, so si napako privoščili tudi Novomeščani in niz se je zaključil z rezultatom 25:22 v korist domačih.

V drugem nizu so si hitro vodstvo zagotovili ljubljenci domačega občinstva, ki so tekmecem ubežali za šest točk (11:5). Sledila je pričakovana reakcija na klopi gostov, ki so posegli po odmoru. Visoko razliko so odbojkarji Krke v nadaljevanju uspeli zmanjšati in se vodilnim domačim večkrat približali na le točko zaostanka (14:13 / 15:14). To ponovno ni zadostovalo za preobrat, zmaji so z učinkovitim napadom povišali vodstvo in niz zaključili z rezultatom 25:19.

Z odločno igro so zmaji nadaljevali tudi v tretjem nizu, v katerem so po nekaj minutah igre že vodili s tremi točkami prednosti (6:3). Od tu dalje so domači vodstvo le še višali, obramba Krke pa ni bila dovolj močna, da bi zaustavila naleta Ljubljančanov, ki so po točki Šketa ob uvodu v zaključek tekme gostom pobegnili že za sedem točk (18:11). Gostom so ob zaostanku vidno padla, niz se je zaključil s kar desetimi točkami prednosti v korist  ljubljanske ekipe 25:15).

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Klemna Šena: »Zadovoljni smo z rezultatom prve tekme četrtfinala, vendar bomo morali zadevo v Novem mestu potrditi. Novomeški odbojkarji so pokazali, da si zaslužijo igranje v prvi ligi, mi pa moramo ubrati resen pristop in se uvrstiti v polfinale državnega prvenstva.«