ACH Volley Ljubljana dobil prvi polčas polfinala Mevze

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na prvi polfinalni tekmi srednjeevropskega prvenstva Mevza smo v Mariboru spremljali slovenski obračun med ekipama Merkur Maribor in ACH Volley Ljubljana. Slavili so branilci naslova, ki so bili boljši z rezultatom 3:1 in si tako pred povratno tekmo v Ljubljano priborili odlično izhodišče.

Maribor - športna dvorana Tabor,  gledalcev: 120, sodnika: Juráček Miroslav, Viktoríni Lisa Danica.

OK Merkur Maribor : ACH Volley Ljubljana   1:3 (-20, 21, -15, -20).

OK Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek 1, Pernuš 2, Adžović, McConnel 9, Bračko 11, Kumer (L), Kržič 6, Donik 23, Leva, Fink 5, Najdič, Iršič, Peruničić.   Trener: Sebastjan Škorc.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Mašulović 11, Todorović 5, Bošnjak, Koncilja 16, Šestan 11, Kovačič (L), Gjorgiev 22, Videčnik, Kök 6, Šen.   Trener: Radovan Gačič.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so bolje začeli srečanje in po seriji začetnih udarcev Köka povedli s 5:3. Mladi mariborski odbojkarji so izid na šesti točki izenačili, v nadaljevanju pa imeli pobudo in vodili za dve točki (13:11). Gostje iz Ljubljane so zaigrali bolje in domačine ujeli na 14. točki, ter kljub dvema prekinitvama na zahtevo trenerja Škorca, prešli v vodstvo (15:17). Zalegle niso niti menjave na strani mariborske ekipe, Ljubljančani so zanesljivo korakali proti zmagi v uvodnem nizu (20:25).

Začetek drugega niza je minil izenačeno, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu. Do prve občutnejše prednosti so prišli odbojkarji Merkurja po odličnih servisih Bračka in čvrstem bloku (7:5). Pri rezultatu 9:6 v prid domačih, je po prvem odmoru posegel strateg ACH Volleyja, Gačič. To je zaleglo, saj so zmaji ujeli priključek in z razpoloženima Gjorgievim v napadu in Kökem na servisu ujeli priključek. V nadaljevanju niza so borbeni Mariborčani z izjemno igro v blok-obrambi priigrali pet točk prednosti (17.12). Bračko se z odličnimi servisi ni ustavljal in domači odbojkarji so povedli za šest točk (20:14). Prednosti niso zapravili in izid v nizih poravnali na 1:1 (25:21).

Kot da je izgubljeni niz razjezil slovenske prvake, so odlično začeli v tretjem in hitro povedli za štiri (2:6). Izboljšali so igro na sprejemu in tako lažje prihajali do uspešnih zaključkov. Začela je delovati blok-obramba, v napadu pa je bil nezaustavljiv kapetan Gjorgiev. Skozi celoten niz so narekovali ritem igre in ga z zbrano igro zanesljivo zmagali (15:25).

Tudi v četrtem nizu so imeli pobudo oranžni zmaj, Koncilja je z odličnim servisom zagotovil vodstvo 10:7. Tudi v nadaljevanju so bili ljubljanski odbojkarji boljši nasprotnik, mlada ekipa Maribora pa si je privoščila preveliko število neizsiljenih napak. Šestan je uspešno zaključil za 22:17, Mašulović pa z napadom preko sredine zagotovil zmago (20:25).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Radovana Gačiča: »Najprej čestitke fantom, ki so danes prikazali čvrsto in zbrano igro. V najbolj pomembnih trenutkih tekme smo znali stopiti skupaj in se zasluženo veselimo pomembne zmage. Definitivno se Maribor kljub današnjem porazu ne bo vnaprej predal, zato bo delo potrebno dokončati naslednji teden na domačem parketu v Hali Tivoli.«