ACH Volley Ljubljana ekspresno čez Krko

Slika
ACH Volley Ljubljana

V 14. krogu Sportklub prve odbojkarske lige smo v Novem mestu spremljali obračun med ekipama ACH Volley Ljubljana ter Krko. Oranžni zmaji so prevladovali skozi celotno srečanje in se veselili prepričljive, že 31. zaporedne zmage. V dvorani Marof so slavili z rezultatom 3:0 po le uri igre.

Novo mesto - športna dvorana Marof, gledalcev 50, sodnika: Mohorčič, Novak (oba Slovenija).

Krka : ACH Volley Ljubljana 0:3 (-17, -14, -11).

ACH Volley Ljubljana: Šket, Rutar 6, Mašulović 15, Todorović 2, Peruničić 3, Okroglič 5, Kovačič (L), Gjorgiev 12, Pokeršnik 10, Kök 4.   Trener: Mladen Kašić.

Krka: Erpič, Čopi 4, Borin (L), Travnik 4, Kožar 1, Pulko 5, Lavrič 2, Peterlin 2, Hvala, Jaklič (L), Renko, Koncilja.   Trener: Tomislav Mišin.

Ljubljanski odbojkarji so že na uvodu prvega niza zagospodarili na igrišču dvorane Marof ter na krilih učinkovitega sprejemalskega para Okrogliča - Pokeršnik povedli z 8:3. Po bloku Todorovića so oranžni zmaji še povišali prednost na sedem točk, na kar je sledil polminutni odmor na zahtevo trenerja Mišina. Tudi nadaljevanje niza je postreglo s prevlado letos še neporaženih odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so bili še naprej učinkoviti v napadalnih akcijah (8:15), Novomeščani pa jim niso mogli slediti. Todorović je odlično razigraval soigralce, ki so nizali točko za točko. Po uspešnem bloku Mašulovića za vodstvo 18:10 je bilo več ali manj jasno, kdo bo osvojil prvi niz. Tega je z uspešnim napadom zaključil kapetan Pokeršnik (17:25).

Tudi začetek drugega niza je minil v znamenju gostov iz Ljubljane, ki so nadaljevali s prevlado na igrišču. Kar trije zaporedni napadi nezaustavljivega Mašulovića preko prvega tempa so zmaje oddaljili na prednost štirih točk (1:5). Temu sta sledila še dva uspešna napada makedonskega korektorja v vrstah ACH Volleyja Gjorgieva in višanje prednosti na pet točk (5:10). Trener Kašić je v igro namesto Okrogliča poslal Köka, ki se vrača po okužbi z virusom. Prvo ime srečanja, srbski bloker Mašulović, je z uspešnima napadoma še dodatno oddaljil Ljubljančane na neulovljivih devet točk prednosti in niz je bil praktično odločen. Domači strateg Mišin je s prekinitvijo vseeno poskusil zaustaviti nalet gostov, vendar neuspešno. Niz je z napadom odločil Mašulović, ki je do konca drugega niza zbral kar 12 točk.

Tretji niz je z uspešnim napadom otvoril Rutar, takoj zatem pa je še dva napada uspešno zaključil Mašulović za vodstvo gostov s 3:0. Da ne bodo oranžni zmaji domačinom pustili niti malo zadihati so pokazali v nadaljevanju, v katerem so po dveh napadih in asu Gjorgieva povedli s 7:1. Ljubljanski odbojkarji so vseskozi narekovali ritem igre in po uspešnih zaključkih Köka, Peruničića in Pokeršnika, slednji je dosegel tudi as, vodili z 19:7. V mirnem zaključku uro trajajoče tekme so se po napaki Lavriča na začetnem udarcu svoje 31. zaporedne zmage veselili odbojkarji ACH Volleyja.

Izjava najučinkovitejšega igralca srečanja, Nemanje Mašulovića: »V Novo mesto smo prišli na krilih izjemne zmage v pokalu CEV Challenge. Kljub temu, da smo veljali za izrazitega favorita, smo v tekmo vstopili motivirani in željni nove zmage. Na igrišču smo pokazali naš pravi obraz in se zasluženo veselili nove zmage.«