ACH Volley Ljubljana ekspresno na prvem polfinalnem obračunu proti Kanalcem

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na prvi tekmi polfinala Pokala Slovenije smo v dvorani Kanal spremljali obračun domače ekipe Salonit Anhovo in gostov, odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki branijo lovoriko v tem tekmovanju. Na dvoboju dveh najtrofejnejših ekip po osvojenih pokalnih naslovih smo videli prevlado ljubljanskih odbojkarjev, ki so slavili s prepričljivih 3:0 v nizih.

Kanal ob Soči - športna dvorana Kanal,  gledalcev: 100, sodnika: Pevc, Vrenko.

Salonit Anhovo : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-19, -18, -12)

Salonit Anhovo: Kodrič 1, Stojanovič, Šarič (L), Hesselholt 5, Karnel, Jeklin 1, Godnič 2, Kavčič 2, Maretič 4, Okroglič (L), Kovačič 2, Ikhbayri 2, Vrtovec 7, Maksimović 4.  Trener: Rade Dačović.

ACH Volley Ljubljana: Satler, Šket 7, Mašulović, Todorović 3, Bošnjak, Koncilja 13, Šestan, Kovačič (L), Videčnik 10, Kök 10, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

Slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so na prvi polfinalni obračun Pokala Slovenije prišli v oslabljeni zasedbi, zaradi bolezni sta manjkala kapetan Gjorgiev in Mejal.

Na začetku obračuna smo spremljali izenačen dvoboj, manjšo pobudo so imeli domači odbojkarji, ki so z asom Vrtovca povedli za dve točki (5:3). Ljubljančani so po neugodnem začetnem udarcu Todorovića najprej izid poravnali (9:9), odlični srbski podajalec pa je z novim asom poskrbel za vodstvo. Kök je nadaljeval z odličnimi servisi zmajev in sprožil reakcijo na klopi odbojkarjev Salonita, ki so s prekinitvijo poskušali zaustaviti nalet ljubljanske ekipe. Igralci domače ekipe so imeli vse več težav na sprejemu in posledično pri učinkoviti organizaciji napada, oranžni zmaji so to s pridom izkoriščali in višali prednost (15:11). V drugi polovici niza se stanje na igrišču ni spremenilo, odličen trojni blok Vrtovcu za 22:16 in as Koncilje za zmago v prvem nizu (19:25).

Tudi drugi niz je potekal po notah gostov iz Ljubljane, ki so na servis Koncilje povedli s 4:1. Pri rezultatu 14:9 je trener Salonita Dacović posegel že po drugem polminutnem odmoru, ki pa ni predramil odbojkarje Salonita. Šket, ki je igral na poziciji korektorja, v odsotnosti Gjorgieva pa prevzel tudi kapetanski trak, je z dvema zaporednima točkama zagotovil neulovljivo prednost (11:18). Prvo zaključno žogo je v mirni končnici drugega niza z napadom preko prvega tempa izkoristil Videčnik (18:25).

Kot da bi se Ljubljančanom mudilo domov, so v tretjem nizu popolnoma zasenčili nasprotnika ter že v prvi polovici seta povedli za deset točk (5:15). Razpoloženi Koncilja je z dvema silovitima napadoma še povišal prednost (7:18) ter malce kasneje dodal še as (8:21). Videčnik je preko prvega tempa zagotovil zaključno žogo, drugo pa z izjemnim blokom izkoristil najkoristnejši igralec današnje tekme, Koncilja (12:25).

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Danijela Koncilje: »Prvi polčas polfinala Pokala Slovenije na neugodnem terenu v Kanalu smo opravili z odliko. Kljub odsotnosti Gjorgieva in Mejala smo bili razpoloženi na začetnem udarcu, nasprotnik je imel težave s sprejemom in tako nam je bilo veliko lažje. Ostati moramo osredotočeni in iti tekmo po tekmo.«