ACH Volley Ljubljana ekspresno preskočil domačine za uvrstitev v veliki finale

Slika
ACH Volley Ljubljana

Druga polfinalna tekma zaključnega turnirja lige Mevza v Pliberku je potekala med gostitelji SK Zadruga AICH/DOB in ACH Volleyjem Ljubljana. Prepričljivo, z rezultatom 3:0 so bili boljši gostje iz Ljubljane, ki so se tako uvrstili v jutrišnji veliki finale, v katerem bodo proti HAOK Mladost Zagreb napadali že 12. lovoriko sreednjeevropskih prvakov.

Pliberk – Jufa Arena,  gledalcev: 400, sodnika: Juraček (Slovaška), Kramar Šandl, (Hrvaška).

SK Zadruga AICH/DOB : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-21, -18, -22)

SK Zadruga AICH/DOB: Hruška 4, Gergely 4, Steiner (L), Ketrzynski 11, Paduretu, Marelić 2, Podlesny 2, Kitzinger, Ludegards 1, Grabmüller 4, Frances 6. Trener: Bogdan Tanase.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 12, Rutar 1, Mašulović 7, Todorović 2, Peruničić, Okroglič 6, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Pokeršnik 7, Videčnik 7, Kök. Trener: Mladen Kašić.

Tekmo so bolje začeli gostje iz Ljubljane, ki so po uspešnem napadu kapetana Gjorgieva prvič povedli za dve točki, Videčnik pa je s silovitim napadom prednost povišal na tri (6:9). V dvorani Jufa smo spremljali atraktivno odbojko, z lepimi potezami na obeh straneh. Pri Dobljanih je bil najbolj razigran korektor Ketrzynski, ki je z učinkovitimi napadalnimi akcijami držal stik z gosti.   Domači odbojkarji so se z blokom uspeli približati le na točko (11:12), vendar naredili preveč napak na začetnih udarcih, da bi lahko prevzeli pobudo. V nadaljevanju so v prestavo višje dali gostje in z asom Gjorgieva povedli za štiri točke (16:20). Kljub polminutnem odmoru na strani Doba so zmaji nadaljevali v svojem ritmu in z blokom Okrogliča v končnico vstopili s prednostjo petih točk (16:21). Odbojkarji SK Zadruga AICH/Dob so se po dveh napakah Šketa v napadu uspeli približati na dve točki zaostanka (20:22), na kar je reagiral trener gostov Kašić z vzetim odmorom. Rutar, ki je na servisu zamenjal Mašulovića,  je z asom priboril prvo zaključno žogo za ACH Volley Ljubljana, drugo je z uspešnim napadom za zmago v prvem nizu izkoristil Gjorgiev (21:25).

Tudi uvod drugega niza je minil v znamenju oranžnih zmajev, ki so po solo bloku Šketa povedli s 7:4. Odbojkarji SK Zadruge so z uspešnim blokom,  tokrat Gergelyja, rezultat na deveti točki izenačili, vendar je Videčnik z neugodnimi začetnimi udarci poskrbel za vnovično vodstvo ljubljanske ekipe (9:12). Tudi po odmoru na zahtevo stratega domačih Tanaseja se stanje na igrišču ni spremenilo. Po izjemnem bloku Mašulovića so Ljubljančani prišli do najvišje prednosti petih točk (10:15). Pokeršnik, ki je v drugem nizu zamenjal Okrogliča je z blokom poskrbel za miren zaključek niza, v katerem je Šket najprej z asom nato pa še preko napada postajal nerešljiva uganka za domače. Set se je zaključil po napaki odbojkarjev Doba na začetnem udarcu (18:25).

Še najbolj izenačen je bil začetek tretjega niza, v katerem so Dobljani povedli s 7:6. Oranžni zmaji so hitro prevzeli pobudo. Do sredine niza so si priigrali prednost petih točk (12:17), v igro pa sta vstopila Kök in Pernuš. Odbojkarji SK Zadruge so predvsem po zaslugi začetnih udarcev Gergelyja  približali le na točko zaostanka, kar je sprožilo reakcijo na klopi gostov, ki so z zbrano igro v zaključku tekme ohranili prednost in zasluženo slavili z rezultatom 25:22 ter se tako uvrstili v veliki finale.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »Zelo sem zadovoljen z rezultatom 3:0 proti ekipi Doba. Danes nismo prikazali najboljše predstave, ampak v ritmu tekem, ki si sledijo je bilo to dovolj za zmago nad domačini. Prišlo je do manjšega presenečenja na prvi polfinalni tekmi, tako da jutri igramo proti Mladosti. Gre za mlado ekipi, ki ima izjemno dober servis in blok. Biti bomo morali angažirani in vršiti pritisk preko začetnih udarcev. Upam, da bomo jutri osvojili tudi drugo lovoriko te sezone.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Alena Šketa: »Vesel sem, da smo zmagali z rezultatom 3:0, kar je odlična popotnica za jutrišnji finale. Pomembno je, da se čim bolje spočijemo. Igrali bomo proti Mladosti, katero smo dvakrat letos že premagali. Danes nismo prikazali naše najboljše igre, imamo še kar nekaj rezerv. Upam, da bomo jutri popravili nekatere stvari in v finalu dvignili pokal.«  

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Nikole Gjorgieva: »Vedeli smo, da bo težka tekma, saj Dob na domačih tleh pred navijači igra zelo dobro. Izjemno sem vesel, da smo imeli tekmo vseskozi pod kontrolo. Odigrali smo zelo odraslo in zbrano. Jutri nas čaka veliki finale, v katerem se bomo pomerili proti Mladosti iz Zagreba, ki je odlična ekipa z izvrstnim blokom. Dobro se moramo spočiti in jutri napadati novo lovoriko.«