ACH Volley Ljubljana na domačih tleh do 50. zmage v sezoni

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na prvi tekmi polfinala Sportklub prve odbojkarske lige sta se v športni dvorani Tivoli pomerila ACH Volley Ljubljana in Panvita Pomgrad. Ljubljanski odbojkarji so z odlično igro predvsem v bloku zanesljivo slavili s prepričljivih 3:0 in si tako pred povratnim srečanjem priborili ugodno izhodišče za napredovanje v veliki finale.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli, gledalcev 60, sodnika: Perčič, Kramar.

ACH Volley Ljubljana : Panvita Pomgrad 3:0 (15, 18, 18 ).

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 2, Šket 4, Rutar, Mašulović 8, Todorović, Peruničić 1, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 18, Videčnik 5, Kök 9.  Trener: Mladen Kašić.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 7, McConnell 12, Drvarič, Vrabl (L), Radović 3, Rojnik 1, Lakner, Bedrač 2, Fužir 2, Novak (L), Hafner, Grabar.  Trener: Dejan Fujs.

Uvod prvega polfinalnega obračuna je pripadel gostom iz Murske Sobote, ki so po uspešnem napadu Vinkoviča povedli za dve (2:4). Sicer pa je začetek srečanja minil v znamenju zgrešenih začetnih udarcev na obeh straneh. Po napaki Bedrača v napadu so do prvega vodstva na tekmi prišli odbojkarji ACH Volley Ljubljane, ter takoj zatem z blokom Videčnika prednost povišali (11:9). Polminutni odmor na zahtevo Fujsa je gostom koristil, saj so z blokom Vinkoviča izid uspeli poravnati. Zmaji so začeli stopnjevati ritem igre in po napadu kapetana Gjorgieva povedli za tri točke (15:12). Tokrat druga prekinitev na zahtevo trenerja gostov ni pomagala, saj so si večkratni državni prvaki ekspresno priigrali šest točk naskoka (18:12). Ljubljančani so popolnoma zagospodarili na igrišču dvorane Tivoli in gostom dovolili le še tri točke do konca prvega niza, ki se je končal po novi neizsiljeni napaki odbojkarjev Panvite v napadu (25:15).

Drugi niz se je podobno kot prvi začel izenačeno, vendar za spremembo, da so si tokrat domači odbojkarji prvi priigrali prednost dveh točk (8:6). Oranžni zmaji so bili vedno bolj prodorni in so po silovitem napadu Mašulovića preko sredine vodili z 14:9. Odbojkarji Panvite Pomgrad se niso kar tako predali in se približali na le dve točki zaostanka (18:16).  Zmaji so ostali dovolj zbrani in v končnici predvsem po zaslugi izjemnega bloka slavili s 25:18.

V tretjem nizu so Ljubljančani nadaljevali z odlično igro v bloku in si hitro priigrali prednost štirih točk (8:4). Pri rezultatu 14:6 je bil trener Fujs primoran vzeti že svoj drugi polminutni odmor, ki pa ni spremenil stanja na igrišču. Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so se v nadaljevanju niza sprehodili do zanesljive zmage, priložnost za dokazovanje pa so dobili tudi preostali igralci s klopi in to dobro izkoristili. Tekma se je končala z vnovičnim zgrešenim servisom gostov na 18. točki.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Zadovoljen sem z današnjo prikazano predstavo ACH Volleyja. Na igrišču smo stali čvrsto ter igrali dobro v bloku. Sedaj nas čaka kar nekaj dni brez tekem, kar bomo izkoristili za kvalitetno pripravo na zaključek prvenstva.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Janija Kovačiča: »Zavedali smo se potencialne nevarnosti, ki preti s strani Panvite Pomgrad, vendar smo imeli danes stvari vseskozi pod kontrolo in zasluženo slavili. Sedaj nas čaka nekaj odmora potem pa priprava na povratni obračun v Murski Soboti.«