ACH Volley Ljubljana na generalki suvereno odpravil Dob

Slika
ACH Volley Ljubljana

S tekmo 18. kroga srednjeevropske lige MEVZA se je v Pliberku med ekipama SK Zadruga AICH/DOB in ACH Volley Ljubljana zaključil redni del tekmovanja. Na obračunu, ki rezultatsko ni odločal o ničemur, so bili še drugič v sezoni prepričljivo boljši gostje iz Ljubljane z rezultatom 3:0.

Pliberk – Jufa Arena,  gledalcev: 100, sodnika: Kramar Šandl, Jurković (obe Hrvaška).

SK Zadruga AICH/DOB : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-20, -17, -20)

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 19, Rutar 8, Mašulović, Todorović, Peruničić, Okroglič 9, Kovačič (L), Gjorgiev, Pokeršnik (L), Videčnik 9, Kök 12. Trener: Mladen Kašić.

SK Zadruga AICH/DOB: Rainer, Hruška 4, Gergely 1, Steiner (L), Ketrzynski 9, Miranda De Alcantara 3, Paduretu 2, Pušnik, Marelić 9, Krassnig, Podlesny 2, Grabmüller 2, Frances. Trener: Martin Micheu.

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so tekmo začeli v spremenjeni postavi, in sicer je Mašulovića na blokerskem mestu od samega začetka zamenjal Rutar, sprejemalski par sta tvorila Kök-Okroglič, na mestu korektorja pa je zaigral Šket, ki je tako zamenjal Gjorgieva, kateremu je trener Kašić namenil počitek.

Tekmo so bolje začeli domači odbojkarji in povedli s 3:1, vendar je Šket z asom izid izenačil. Ljubljančani so si v nadaljevanju privoščili tri zaporedne napake na začetnem udarcu, kar so izkoristili odbojkarji SK Zadruge in pobegnili na tri točke (8:5). Gostje so predvsem po zaslugi mladega Rutarja, ki je najprej uspešno blokiral, zatem pa še z napadom in doseženim asom izid na 10. točki poravnal. Po uspešnem napadu in zatem še bloku Okrogliča so Ljubljančani povedli za tri točke (11:14). Domači odbojkarji so v nadaljevanju prikazali bistveno boljšo igro, predvsem v bloku in izid na 16. točki uspeli izenačiti. Pri rezultatu 20:20 je na servis prišel odlični Rutar in z izjemno serijo kar sam odločil niz v korist gostov (20:25).

Začetek drugega niza je minil po notah odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so po napaki domačih, povedli za tri točke (2:5). Uspešna napada Köka in Videčnika sta ljubljanski ekipi prinesla vodstvo za pet (3:8). To je sprožilo reakcijo na klopi gostiteljev in polminutni odmor na zahtevo trenerja Micheua. To ni spremenilo poteka dogodkov na parketu, saj so oranžni zmaji nadaljevali s silovitim tempom in prednost le še višali (5:12). Gostje so bili predvsem bolj učinkoviti v napadalnih akcijah, medtem ko je pri domačih Marelić z nekaj uspešnimi napadi poskrbel, da ni bila prednost še višja. Šket z uspešnim napadom ter Kök z asom sta zmajem pred vstopom v končnico niza priigrala neulovljivo prednost sedmih točk (13:20). Videčnik je s prefriganim napadom poskrbel za prvo zaključno žogo, z napako v napadu domačih odbojkarjev pa se je niz zaključil na 17. točki.

Na začetku tretjega niza so pobudo prevzeli odbojkarji Doba, ki so po uspešnem varanju podajalca Paduretuja, napaki Köka v napadu, nato pa še asu Kertzynskija povedli z 8:3. Na to je reagiral trener Kašić in s polminutnim odmorom prebudil odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana, ki so na seriji začetnih udarcev Videčnika znižali zaostanek na dve točki (8:6). Dobljani so do 12. točke uspeli ohranjati minimalno prednost, nato pa je z vnovičnim asom rezultat izenačil Rutar. Nezaustavljivi Šket je z uspešnimi napadi še naprej povzročal preglavice domačim, ki so po napaki na servisu zaostajali za dve točki (13:15). Okroglič je z asom poskrbel za novo prekinitev na zahtevo domače klopi, ki pa ni spremenila stanja na igrišču. Ljubljančani so bili boljši tudi v zaključku tekme in si po izjemnem bloku dvojca Šket-Videčnik priigrali prvo zaključno žogo. To je s silovitim napadom izkoristil Videčnik, za 39. zaporedno zmago odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana v letošnji sezoni.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »Težko gostovanje, saj smo sredi izjemno napornega ritma tekem. Dob ima kakovostno zasedbo, zato me še toliko bolj veseli, da smo relativno lahko prišli do zmage ter odpočili nekatere nosilce igre.

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Filipa Rutarja: »Danes smo prikazali dobro ekipno igro ter zasluženo zmagali. Tekme si sledijo ena za drugo, zato moramo ostati zbrani in nadaljevati v zmagovitem ritmu.«