ACH Volley Ljubljana ostaja nepremagan v Mevzi

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na zadnji tekmi drugega turnirja sreednjeevropske lige Mevza, ki ga je gostila Ljubljana smo spremljali obračun ekip ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribora. Ljubljančani so upravičili vlogo favoritov in se sprehodili do nove zmage.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 70, sodnika: Brlas, Jurković (oba Hrvaška).

ACH Volley Ljubljana : OK Merkur Maribor  3:0 (23, 16, 18).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Mašulović 6, Todorović 2, Bošnjak 6, Koncilja 9, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev 10, Videčnik, Kök 11, Šen 12.   Trener: Radovan Gačič.

OK Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek, Pernuš, Adžović 3, McConnel 15, Bračko, Kržič 5, Donik 8, Leva 2, Fink 3, Najdič, Iršič.   Trener: Sebastjan Škorc.

Začetek uvodnega niza je postregel z gledljivo odbojko, na kateri si nobeni od ekip ni uspelo priboriti občutnejše prednosti. V nadaljevanju so slovenski prvaki na servisu Gjorgieva povedli za tri točke (11:8). Blestel je Mašulović, ki je dvakrat zapored zaključil preko prvega tempa. Ljubljančani so bili vse boljši, Kök je silovito zaključil za prednost štirih točk (14:10) in prvo prekinitev na zahtevo trenerja Škorca. To je spodbudilo mariborske odbojkarje, ki so se približali na dve točki zaostanka (19:17), vendar za kaj več nista dopustila razpoložena Kök in Gjorgiev, ki sta bila nezaustavljiva v napadalnih akcijah. Ravno slednji je izkoristil četrto zaključno žogo za zmago v prvem nizu (25:23).

Drugi niz so bolje začeli gostje iz Maribora in povedli za dve (5:7), sledil je odgovor ljubljanskih odbojkarjev, ki so z delnim izidom 3:0 prešli v vodstvo (8:7). Sledilo je izenačeno nadaljevanje vse do trenutka, ko je na servis prišel izjemni Kök in oddaljil zmaje na pet točk razlike (18:13). Gjorgiev je z novim asom za 23:15 dokončno odločil drugi niz, ki ga je z varanjem zaključil Mašulović (25:16).

V tretjem nizu smo spremljali obetaven začetek mladih odbojkarjev Maribora (5:7), vendar slovenski prvaki niso potrebovali veliko časa, da so nasprotnika ujeli in prešli v vodstvo (12:10). Koncilja je z asom zagotovil zajetno prednost ACH Volleyja pred končnico (20:15), v kateri so z zbrano igro prišli do nove zmage. Z uspešnim napadom jo je zagotovil Bošnjak.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Radovana Gačiča: »Z močnim servisom smo si danes olajšali delo in nasprotniku onemogočili, da bi se razigral. Zadovoljen sem s predstavo fantov, ki so kontrolirali celotno srečanje in bili za stopnjo boljši tekmec. Odličen turnir je za nami, na katerem smo zabeležili dve novi zmagi, kar je odlična popotnica, najprej za tekmo v domačem prvenstvu, nato pa težko pričakovan obračun v Ligi prvakov.«