ACH Volley Ljubljana po preobratu do nove zmage

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 4. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo spremljali obračun med še neporaženo ekipo ACH Volley Ljubljana in domačo ekipo Hiše na Kolesih Triglav, ki je na dosedanjih srečanjih pokazala, da gre za izjemno kakovostno moštvo. V tekmi preobratov so domači odbojkarji presenetili favorizirane Ljubljančane in zmagali v uvodnih dveh nizih. Večkratni državni prvaki pa vendarle niso dovolili presenečenja in po preobratu slavili z rezultatom 3:2.

Kranj - športna dvorana Planina,  gledalcev: 150, sodnika: Kodelič, Novak.

Hiša na kolesih Triglav : ACH Volley Ljubljana   2: 3 (25, 25, -15, -17, -10 )

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič, Nanut 6, Glamočanin, Tučen 7, Fajfar, Rutar, Snedec 3, Šikanič 2, Mali 8, Adžović, Jovovič 34.   Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Mašulović 2, Todorović 2, Bošnjak 3, Koncilja 18, Šestan 13, Kovačič (L), Gjorgiev 19, Videčnik 6, Kök 7, Šen 11.  Trener: Radovan Gačič.

Uvod prvega niza je minil izenačeno, saj si nobeni od ekip ni uspelo zagotoviti občutnejše prednosti. Kranjčani so si privoščili preveč napak na začetnih udarcih, vendar to nadomestili s čvrstim blokom. Kapetan Ljubljančanov, Gjorgiev je z učinkovitim napadom, nato pa še z asom priboril prednost treh točk (8:11). To je povzročilo reakcijo na klopi domačih in prvo prekinitev na zahtevo trenerja Ropa. Le-ta je obrodila sadove in Kranjčanom je uspelo izid po napaki Bošnjaka na 11 točki poravnati. Tudi nadaljevanje je postreglo z izenačeno in napeto igro. Domači odbojkarji so bili vseskozi pol koraka pred gosti iz Ljubljane. Tučen je z asom izkoristil tretjo zaključno žogo ekipe Hiše na Kolesih Triglav in priigral vodstvo z 1:0 v nizih (27:25).

Tudi v drugem nizu so imeli začetno pobudo kranjski odbojkarji (7:5), vendar so jih izkušeni igralci ACH Volleyja Ljubljana nasprotnika hitro ujeli in pri 10. točki prešli v vodstvo. Po dveh uspešnih napadih Köka in Šestana so zmaji prednost le še povečali (10:12). Po napaki Malija na začetnem udarcu in vnovičnem učinkovitem zaključku Šestana so zmaji povedli za štiri (14:18), vendar so se domači odbojkarji z delnim izidom 5:0 vrnili v igro in v končnico vstopili z minimalno prednostjo (21:20). Gjorgiev in Šen sta z napadoma priborila vodstvo zmajev, vendar so si Triglavani na krilih izjemno razpoloženega korektorja Jovovića prvi zagotovili zaključno žogo (24:23). Odličen črnogorski korektor Jovović je v zaključku niza uprizoril pravo simultanko in z blokom zagotovil zmago Kranjčanov tudi v drugem nizu (27:25).

Na začetku tretjega niza smo spremljali še naprej izenačeno igro. Odbojkarji Hiše na Kolesih Triglav so še uspeli slediti vedno bolj razigranim zmajem. V nadaljevanju pa smo videli bolj odločen nastop večkratnih državnih prvakov, ki so po asu Koncilje povedli z 19:12. Popolno prevlado so oranžni zmaji kronali z asom Šena za prepričljivo zmago v tretjem nizu (15:25).

Tudi na uvodu četrtega niza so imeli pobudo gostje iz Ljubljane, ki so po dveh lastnih napakah Kranjčanov povedli za pet točk (6:11). Uspešen napad Gjorgieva in Šena je oranžne zmaje oddaljil na neulovljivih osem točk prednosti (13:21). Niz se je po uspešnem varanju Todorovića zaključil v korist ljubljanskih odbojkarjev (17:25).

V skrajšanem petem nizu je začetek minil v znamenju gostov, ki so na krilih Šestana in Gjorgieva povedli za dve točki (3:5), vendar domači odbojkarji z razpoloženim črnogorskim korektorjem Jovovićem niso dopustili, da bi Ljubljančani ušli že na uvodu pobegnili (4:5). Ljubljanski odbojkarji so v nadaljevanju stvari postavili na svoje mesto in z silovitim napadom Koncilje preko prvega tempa povedli z 12:7. Četrto zmago v prvenstvu je z učinkovitim napadom zagotovil Šen.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana Radovan Gačič: »Zavedali smo se, da nas v Kranju ne čaka lahko delo. Domači odbojkarji so bili sproščeni in zaigrali po svojih zmožnostih. Mi pa nismo v igro vstopili tako kot bi morali, igrali smo v krču in to je nasprotnik s pridom izkoristil. Vseeno me veseli dejstvo, da smo se po nepričakovano izgubljenih dveh nizih vrnili in zaigrali veliko bolje. Na tem moramo graditi naprej in se pripraviti na naslednje izzive.«