ACH Volley Ljubljana poražen tudi v Toursu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na zadnji tekmi oranžnih zmajev v letošnji sezoni lige prvakov so se Ljubljančani še drugič pomerili s francoskim prvakom Toursom. Še bolj prepričljivo kot na prvi medsebojni tekmi, ko je bilo v Hali Tivoli 3:1, so tokrat odbojkarji Toursa slavili z rezultatom 3:0 in se zasluženo uvrstili v izločilne boje Lige prvakov.

Tours – Salle Robert Grenon TOURS, sodnika: Geldof (NED), Ewald (GER)

TOURS VB : ACH Volley Ljubljana  3 : 0  (21, 19, 22)

TOURS VB: Aya Dioko, Nascimento Dos Santos 8, Pothron11, Ramon (L), Gabin, Mendez 9, Drame Neto, Tammearu 12, Prevert, Pelvet (L), Čorić 7, Strehlau 1, Klajmon, Parkinson 6.   Trener: Marcelo Fronckowiak

ACH Volley Ljubljana: Marković 1, Kržič, Satler (L), Šket 6, Najdič 1, Marovt 1, Šen, Koncilja 7, Kovačič (L), Gjorgiev 15, Sešek, Pokeršnik 8, Videčnik 4, Song.   Trener: Radovan Gačič

Na uvodu tekme so se izkazali Ljubljančani, ki so s Konciljo na začetnem udarcu povedli s 3:0, vodstvo pa ohranili vse do devete točke, ko so Francozi uspeli izenačiti. V nadaljevanju je domača ekipa prevzela pobudo in prešla v vodstvo(12:10), sledila pa je pričakovana reakcija trenerja Gačiča, ki je posegel po prvi prekinitvi. Le-ta ni uspela zaustaviti naleta francoskih prvakov, ki so z novim uspešnim napadom razliko povečali na pet točk (17:12). Z delnim rezultatom 4:1 so se oranžni zmaji ponovno približali (18:16), nato pa je sledil odmor na strani Francozov. Zmaji so se na 19. ter 20. točki približali na le točko zaostanka, izenačenje na 21. točki pa je obetalo napet zaključek niza. A ob pomoči bučne podpore s tribun so vodstvo prevzeli domači odbojkarji, in z delnim izidom 4:0 ter asom set zaključili na 21. točki.

Drugi niz so bolje odprli odbojkarji ACH Volleyja in po uvodnem izenačenju na prvih treh točkah z razpoloženim Gjorgievim prišli do prednosti dveh točk (6:4). Zmaji so vodstvo uspeli obdržati vse do 11. točke, ko je francoska ekipa z dvema uspešnima blokoma prešla v vodstvo (12:11). V naslednjih minutah smo bili smo bili priča štirim izenačenjem, kasneje pa so do občutnejše prednosti prišli odbojkarji Toura in le te niso več spustili iz svojih rok. Drugo zaključno žogo je z učinkovitim napadom izkoristil Mendez (25:19).

V tretjem nizu so s 3:1 povedli domačini, ljubljanskim odbojkarjem pa je uspelo na peti točki izid poravnati in v nadaljevanju priti do minimalnega vodstva (6:5). Sledila je izjemno dolga serija izenačenj, ki trajala od sedme, pa vse do 16. točke. Prekiniti so jo uspeli odbojkarji Toursa, ki so v nadaljevanju povedli z 18:16. V zaključku tretjega niza so več moči uspeli zbrati domači odbojkarji, ki so z blokom najprej ustavili Gjorgieva in povedli s 24:22, nato pa izkoristili prvo zaključno žogo in z asom Čorića zabeležili svojo četrto zmago v letošnji Ligi prvakov (25:22).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Radovana Gačiča: "Imeli smo dobre trenutke v nizih in svoje priložnosti, ki pa jih danes resnično nismo znali izkoristiti. Nocoj se je dalo iztržiti več in tega se zelo dobro zavedamo. Za nas se tako tekmovanje v Ligi prvakov končuje. Na dveh gostovanjih, danes v Franciji in še prej na Poljskem ne moremo biti zadovoljni, na preostalih štirih tekmah pa smo se zadovoljivo zoperstavljali favoriziranim tekmecem. Sedaj vse moči usmerjamo v oba domača tekmovanja, Pokal Slovenije in državno prvenstvo, kjer so cilji jasni.«

Izjava ACH Volleyja Ljubljana, Jana Pokeršnika: »Škoda, da nismo danes iztržili več, saj po mojem mnenju ni bilo toliko razlike kot jo mogoče sprva nakazuje rezultat. V končnicah nismo bili dovolj zbrani in konkretni. Posledica tega so trije kar prepričljivo izgubljeni nizi. Moramo umiriti glave, iz današnje tekme vzeti pozitivne stvari in se že v soboto na tekmi domačega prvenstva vrniti na zmagovite tirnice.”