ACH Volley Ljubljana pred polnim Tivolijem do prve zmage v Ligi prvakov

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi drugega kroga skupinskega dela Lige prvakov sta se v dvorani Tivoli pomerili ekipi ACH Volley Ljubljana in SWD powervolleys Düren. Pred več kot 4000 glavo množico je prvo zmago v letošnji izvedbi elitne Lige prvakov zabeležil domači ACH Volley Ljubljana, ki je tekmeca premagal z rezultatom 3:1.

Ljubljana – športna dvorana Tivoli, gledalcev: 4161, sodnika: Vlastimil Kovar (Češka), Vasileios Vaseileiadis (Grčija).

 ACH Volley Ljubljana :  SWD powervolleys DÜREN 3 : 1 (20, 22, -21, 13).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 11, Mašulović 7, Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 4, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev 19, Videčnik 8, Kök 19, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

SWD powervolleys DÜREN: Batanov (L), Urban, Van Der Ent 4, Rohrs 1, John 13, Andrae 9, Ernastowicz 18, Andrei 2, Burggraf 1, Pettersson 8, Kocian 2.   Trener: Rafal Murczkiewicz

Nemški odbojkarji so bolje vstopili v srečanje in po odličnih servisih Van Der Enta povedli s 4:1. Na to je reagiral domači strateg Gačič in posegel po prekinitvi. To je prebudilo zmaje, ki so hitro ujeli priključek z močnimi začetnimi udarci Köka in učinkovitim Gjorgievim v napadu (5:5). Razpložena, kapetan Gjorgiev in Šket sta v nadaljevanju nagnila tehtnico v korist domačih odbojkarjev, ki so na krilih več kot 4000 glasnimi navijači prešli v vodstvo (10:8). Ekipi sta se v drugem nizu večkrat izmenjali v vodstvu, do nove prednosti dveh točk pa so zmaji prišli po izjemnem bloku Videčnika (19:17). V končnici uvodnega niza so ljubljanski odbojkarji ohranili prednost. Mašulović je najprej z napadom ter nato še z blokom poskrbel za neulovljivo prednost in prvo zaključno žogo (24:20). Nato je sledila napaka gostov v napadu in prvi niz je šel v roke zmajev (25:20).

Na začetku drugega niza so zmaji nadaljevali s prodornejšo igro in povedli za štiri točke (6:2). Kljub reakciji na klopi gostov se stanje na igrišču ni kaj dosti spremenilo. Zmaji so bili zanesljivi v napadalnih zaključkih, na začetnih udarcih pa so gostom povzročali nemalo težav. Po asu Šketa se je na semaforju dvorane Tivoli izpisal rezultat 9:3. V nadaljevanju niza so tudi odbojkarji powervolleysa zaigrali bistveno bolje. Blesteli so predvsem na začetnem udarcu. Van Der Ent je z asom poskrbel za prvo izenačenje na 17. točki. Ljubljančani so bili v zaključku drugega niza bolj zbrani od gostov in na veliko veselje navijačev v dvorani Tivoli osvojili tudi drugi niz, katerega je zaključil razpoloženi Šket (25:22).

Uvod tretjega niza je pripadel gostom (1:6), Ljubljančani pa so po vodstvu 2:0 v nizih popustili. Ljubljanski odbojkarji so po polminutnem odmoru le zaigrali bolje in se počasi, vendar vztrajno približevali nemški ekipi SWD powervolleysa ter jo do zaključka niza skoraj da ujeli (20:22). Nemci so uspeli ohraniti prednost ter si z asom priborili prvo zaključno žogo. Niz je z napadom zaključil korektor v vrstah SWD powervolleys, John (21:25).

Začetek četrtega niza je pripadel oranžnim zmajem, ki so po asu Šketa povedli s 7:3. Uspešen napad Gjorgieva in zatem še as Koncilje sta zmajem prinesla prednost šestih točk (16:10). V silovitem ritmu je nadaljeval tudi Videčnik in z blokom povišal vodstvo Ljubljančanov (18:10). Odbojkarji ACH Volleyja so v mirnem zaključku tekme imeli stvari pod kontrolo in zanesljivo zabeležili prvo zmago. Tekmo je s točko iz napada zaključil Šket.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Izjemno vzdušje in poln Tivoli, ki so nas ponesli do prve zmage v letošnji Ligi prvakov. Uvodna dva niza in prva polovica tretjega smo načeloma stvari nadzirali in bili korak pred nasprotnikom. Nato je sledil padec v igri, nasprotnik pa je z dobrim začetnim udarcem to s pridom izkoristil. Pomembno je, da smo se v četrtem nizu odzvali tako kot se za ekipo ACH Volley spodobi in tekmo pripeljali v svojo korist.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Nikola Gjorgieva: »Izjemno pomembna zmaga, ki nas ohranja žive in nas navdaja z optimizmom pred naslednjim obračunom s Turki. Sedaj je čas za malce počitka in gremo naprej v zmagovalnem ritmu.«