ACH Volley Ljubljana pred prvim derbijem sezone optimistično ter hkrati previdno

Slika
ACH Volley Ljubljana

V soboto (9. 10. ob 17:30) ljubitelje odbojke v Hali Tivoli čaka prvi derbi sezone med starima rivaloma, ekipama ACH Volley Ljubljana ter Calcit Volley.

Medtem ko so v uvodnem krogu državnega prvenstva pretekli konec tedna, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana upravičili vlogo favorita proti ekipi Panvite Pomgrad, pa so morali Kamničani v srditem boju priznati premoč odbojkarjem iz Maribora. Tudi zaradi tega so kamniški odbojkarji še toliko bolj motivirani, da se z jutrišnjega gostovanja iz Tivolija vrnejo z zmago.

Načrte jim bodo skušali preprečiti večkratni slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so se dobro pripravili na nasprotnika. Misli pred jutrišnjim derbijem je strnil glavni trener ACH Volleyja Ljubljana, Mladen Kašić: »Čaka nas prvi derbi v prvenstvu proti kvalitetni ekipi Kamnika, ki spada med najboljše ekipe v državnem prvenstvu. Ekipa je bolj pripravljena kot je bila pretekli konec tedna proti Panviti. Imeli smo celoten teden brez tekme, tako da smo se lahko posvetili sebi in kvalitetno trenirali. Upam, da bomo tekmo odigrali na visokem nivoju in uspeli zmagati.«

O samih pričakovanjih pred sobotnim derbijem je spregovoril tudi povratnik v ekipo, slovenski reprezentant, Jani Kovačič: »Kamnik je zelo kvalitetna ekipa s tujci, ki znajo narediti razliko v igri. Mi smo se na njih dobro pripravili in že komaj čakamo tekmo.« 29-letni izvrstni libero, ki je z ACH Volleyjem Ljubljana preživel tri rezultatsko zelo uspešna leta (2016-2019), je še dodal: »Tudi v preteklosti sem imel dobre občutke na derbijih in sem jih komaj čakal. Mislim, da nisem edini, ki se že veseli jutrišnjega derbija.«

Naj omenimo, da bo jutrišnja tekma štela dvojno, poleg Sportklub prve odbojkarske lige, bo tekma štela tudi za srednjeevropsko prvenstvo (MEVZA), kjer bo za odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana to prva tekma v sezoni.