ACH Volley Ljubljana preko Triglava do uvrstitve v finale

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na drugi tekmi polfinala Sportklub prve odbojkarske lige smo v Kranju spremljali obračun med ekipo ACH Volley Ljubljana in ekipo Hiše na Kolesih Triglav. Ljubljančani so s prepričljivo zmago s 3:0 poskrbeli za uvrstitev v finale.

Kranj,  ŠD Planina Kranj,  gledalcev: 150 , sodnika: Miklošič, Atanasov

Hiša na Kolesih Triglav : ACH Volley Ljubljana   0: 3 (-20, -14, -28).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič , Nanut 5, Glamočanin, Tučen 2, Fajfar (L), Rotar, Snedec 2, Šikanič , Mali 10 , Adžović 4, Jovović 15.   Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket , Mašulović, Todorović 2, Bošnjak, Koncilja 10, Šestan 10, Kovačič (L), Gjorgiev 18, Videčnik 4, Kök 10, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

Začetni niz so bolje otvorili odbojkarji iz Kranja, ki so po porazu na prvi polfinalni tekmi, v današnjo vstopili motivirani in željni zmage (3:0). Zmaji so hitro odgovorili in z dvema zaporednima asoma Koncilije prišli do prvega vodstva na tekmi (4:5), v nadaljevanju pa smo spremljali precej izenačeno igro. Do občutnejše prednosti so odbojkarji ACH Volleyja prišli v drugi polovici niza, ko so nasprotnikom ubežali za štiri točke (16:20).  V zaključku niza je Koncilija ni izkoristil prve zaključne žogo, niz pa se je po zaslugi Köka nato zaključil z rezultatom 20:25.   

Po izenačenem uvodu v drugem nizu, so po štirih zaporednih točkah do prvega znatnega vodstva prišli gosti iz Ljubljane, ki so Kranjčanom pobegnili za 5 točk (6:11). Ob zaostanku šestih točk (7:13) je bil trener na klopi domačinov primoran vzeti premor, ki pa njegovih varovancev očitno ni prebudil. V nadaljevanju seta so razigrani Ljubljančani pokazali popolno prevlado in vodstvo povišali na 10 točk razlike (10:20), kar je zadostovalo za miren zaključek niza, le-ta se je zaključil na 14. točki.

 V začetku tretjega niza so več zbranosti pokazali domači odbojkarji, ki so si z blokom Adžovića priborili prednosti treh točk (10:7). To je sprožilo reakcijo s strani trenerja Gačiča, ki je posegel po odmoru po katerem so zmaji z delnim izidom 4:0 prišli do minimalnega vodstva (10:11). V drugi polovici niza smo spremljali precej izenačeno igro, še posebej razburljiv pa je bil sam zaključek tekme, v katerem so odbojkarji Hiše na Kolesih Triglav zapravili kar pet zaključnih žog. Nato pa se je z dvema točkama v napadu izkazal kapetan zmajev Gjorgijev, ki je poskrbel za zmago s 30:28 in napredovanje slovenskih prvakov v finale.

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Klemna Šena: »Zavedali smo se, da nas v Kranju čaka težje delo kot na prvi tekmi v Ljubljani. Z izjemo drugega niza, so kranjski odbojkarji prikazali dober odpor, vendar se kljub temu zasluženo veselimo uvrstitve v veliki finale.«