ACH Volley Ljubljana prepričljivo na zaključni turnir Pokala Slovenije

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na povratnem obračunu četrtfinala Pokala Slovenije sta se v športni dvorani Planina v Kranju pomerili ekipi Hiše na kolesih Triglav ter ACH Volley Ljubljana. Tudi tokrat so z rezultatom 3:0 slavili večkratni pokalni prvaki in se tako uvrstili na zaključni turnir, ki bo potekal od 20. do 22. decembra v domači dvorani Hale Tivoli.

Kranj – športna dvorana Planina, gledalcev 50, sodnika: Klinar, Gozdnik (oba Slovenija).

Hiša na kolesih Triglav : ACH Volley Ljubljana   0 : 3 (-18, -15, -20)

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 2, Pušnik 5, Nanut 2, Tučen, Bregant 5, Godnič 1, Libnik (L), Snedec, Mali 5, Štembergar Zupan 3, Šikanič, Maček 5.   Trener: Sašo Rop.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 5, Šket, Rutar 1, Mašulović 8, Todorović 2, Peruničić, Okroglič 4, Kovačič (L), Gjorgiev 12, Pokeršnik 9, Videčnik 5, Kök 8.   Trener: Mladen Kašić.

Na servisu domačega kapetana Breganta so si prvo občutnejšo prednost (7:4) v uvodnem nizu priigrali odbojkarji Hiše na kolesih Triglav. Da se domača zasedba ni ustrašila letos še nepremaganih večkratnih državnih prvakov iz Ljubljane, so pokazali tudi v nadaljevanju, kjer so s poletno igro ohranjali prednost (10:6). Začetni nalet domačih so na servisu ljubljanskega korektorja Gjorgieva oranžni zmaji uspeli prekiniti ter izid izenačiti na 12. točki. Po uspešnem napadu Köka so Ljubljančani prešli v vodstvo (13:14) in ritem igre le še stopnjevali. Pri rezultatu 14:17 je po prvi minuti odmora posegel domači strateg Rop. Kranjčani so storili preveč lastnih napak, da bi lahko sledili odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana, ki so niz po uspešnem napadu kapetana Pokeršnika osvojili na 18. točki.

Drugi niz se je začel po notah odbojkarjev iz prestolnice, ki so že takoj na začetku po asu Videčnika povedli s 5:1, v nadaljevanju pa prednost le še višali (3:10, 5:13). Po še enem silovitem začetnem udarcu Köka so gostje povedli že za neulovljivih osem točk prednosti (8:16) in tako je bil drugi niz praktično odločen. Trener Ljubljančanov Kašič je v nadaljevanju niza priložnost ponudil tudi Pernušu in Okrogliču, ki sta zaigrala namesto Todorovića in Köka. Oranžni zmaji so nadaljevali v svojem tempu, kateremu domači odbojkarji niso uspeli slediti. Po uspešnem napadu Videčnika so zmagali tudi drugi niz (15.25) in se tako uvrstili na zaključni turnir Pokala Slovenije.

Začetek tretjega niza je ponovno minil v znamenju oranžnih zmajev, ki so po seriji uspešnih začetnih udarcih danes izjemno razpoloženega Köka nasprotnikom pobegnili za štiri točke (1:5). Pritisk ljubljanskih odbojkarjev se je nadaljeval (4:9), vendar so se na drugi strani začeli prebujati tudi odbojkarji Hiše na kolesih Triglav in zaostanek zmanjšali na vsega dve točki (11:13). To ni pretirano zmedlo 12-kratnih pokalnih zmagovalcev, ki so se po uspešni akciji Pernuša ponovno uspeli oddaljiti (13:17). Prednost so ohranili vse do konca in se tako brez izgubljenega niza uvrstili na zaključni turnir Pokala Slovenije (20:25).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana Mladena Kašića: »Z ekipo Kranja smo se letos pomerili že tolikokrat,  da smo vedeli kaj pričakovati. Moji igralci so začeli sicer malce zaspano, vendar zelo hitro stvari postavili na pravo mesto. Sedaj nas čaka derbi z Mariborom, ki bo pravi test pred začetkom zaključnega turnirja naslednji teden.«