ACH Volley Ljubljana s 14. zaporedno zmago v sezoni

Slika
ACH Volley Ljubljana

V 8. krogu srednjeevropske lige MEVZA sta se v Gradcu pomerili ekipi UVC Holding Graz ter še neporaženi ACH Volley Ljubljana. Po dobri uri igre so prepričljivo slavili oranžni zmaji, ki tako nadaljujejo izjemni rezultatski niz 14. zaporednih zmag v letošnji sezoni.

Gradec – Raiffeisen Sportpark, gledalcev 100, sodnika: Kralovič, Viktorini-Lisa.

UVC Holding GRAZ : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-20, -17, -21)

UVC Holding GRAZ: Mikulass Koch, Imširović, Zehner (L), Ladner 9, Scheucher 6, Žagar, Kratz (L), Keen, Ochaya, Reiter 6, Rössl 7, Sablatnig 3, Drobnič 3, Kuhl.  Trener: Robert Koch.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 7, Šket 9, Rutar 3, Mašulović 11, Todorović, Peruničić 4, Okroglič 15, Kovačič (L), Gjorgiev, Pokeršnik, Kök 5.  Trener: Mladen Kašić

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so tekmo začeli v drugačni postavi, kot smo jo bili vajeni na večini dosedanjih tekem. Na mestu korektorja je zaigral Šket, ki je tako zamenjal Gjorgieva, saj mu je trener Kašić namenil počitek. Na mestu podajalca je od samega začetka dobil priložnost Pernuš, medtem ko sta sprejemalski par tvorila Okroglič- Kök.

Na strani domačih je v uvodu prvega niza z uspešnimi napadi izstopal Ladner in poskrbel za vodstvo dveh točk (5:3). Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana se niso pustili zmesti in predvsem preko igre skozi sredino sledili Gradčanom in jih z asom Mašulovića tudi hitro ujeli (5:5). Ekipa UVC Holdinga Graz je še naprej igrala samozavestno in si po neizsiljenih napakah oranžnih zmajev priigrala prednost treh točk (11:8). To je sprožilo reakcijo na klopi 11-kratnih srednjeevropskih prvakov in minuto odmora na zahtevo trenerja Kašića. Le-ta je predramila ljubljanske odbojkarje, ki so predvsem po zaslugi dveh asov in uspešno zaključenega napada prebujenega Šketa prešli v vodstvo (12:15). Oranžni zmaji so vedno bolj stopnjevali ritem igre in s čvrstim blokom povišali prednost (12:17). Po uspešnem napadu Okrogliča je na semaforju dvorane Raiffeisen Sportpark kazalo že velikih osem točk prednosti za goste iz Ljubljane (14:22). Odbojkarji UVC Holding Graz so uspeli nekoliko omiliti zaostanek, vendar niso resneje ogrozili vodstva Ljubljančanov. Niz se je s silovitim napadalnim zaključkom Rutarja zaključil na 20. točki v korist ACH Volleyja Ljubljana.

V drugem nizu so ritem igre že od samega začetka narekovali oranžni zmaji, ki pa so si občutnejšo prednost priigrali po vnovični uspešni seriji začetnih udarcev Šketa in tako povedli z rezultatom 15:11. Na to je reagiral domači trener Koch, ki je sicer prekinil servis Šketa, vendar ne pa tudi naleta ljubljanskih odbojkarjev, ki so bili še naprej suvereni v bloku in so hitro pobegnili domačim na neulovljivih osem točk prednosti (12:20). Niz se je z uspešnim napadom Okrogliča zaključil z rezultatom 17:25.

Vodstvo z 2:0 v nizih ni niti malo uspavalo oranžnih zmajev, ki so, kot da bi se jim mudilo v Ljubljano, še dodatno stopili na plin in že v samem začetku niza dali jasno vedeti kakšen bo epilog današnje tekme. Prednost se je v nadaljevanju le še večala in dvomov o zmagovalcu ni bilo več (4:7, 5:10). Četudi so se odbojkarji Graza malce prebudili in zmanjšali zaostanek na tri točke (16:19), so takoj zatem imeli odgovor tudi Ljubljančani in po asu danes najučinkovitejšega igralca tekme Okrogliča (skupaj 15 točk) povedli za šest (16:22). Ravno 24-letni Kanalec je z uspešnim napadom dosegel 25. točko in novo zmago oranžnih zmajev.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »Kljub temu, da smo v današnjem srečanju veljali za izrazite favorite sem zelo zadovoljen s pristopom mojih igralcev. Z zbrano igro v vseh elementih igre niso dopustili tekmecu, da bi nas kadarkoli ogrozil in to me veseli.«