ACH Volley Ljubljana s četrto zmago v tednu

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 17. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo spremljali obračun še neporaženih odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana in  ravenskega Fužinarja, ki se krčevito bori za obstanek v ligi. Kljub bolezni, ki je prisotna v vrstah slovenskih prvakov, smo videli prepričljivo zmago, z rezultatom 3:0.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Tovornik, Rožej.

ACH Volley Ljubljana : FužinarSijMetalRavne  3:0 (16, 21, 15).

ACH Volley Ljubljana: Mejal 8, Satler, Todorović, Bošnjak 8, Koncilja 19, Gjorgiev 5, Videčnik 11, Šen 13.   Trener: Radovan Gačič.

FužinarSijMetalRavne: Lednik, Križanič, Bregar 8, Erpič 8, Hribernik, Vučetić 5, Libnik (L), Plesec 4, Kasnik 1, Jelič 2, Ranc 4.   Trener: Bogdan Veličković.

Uvod srečanja je postregel s silovitim naletom odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so po dveh učinkovitih napadih mladega Šena povedli s 7:1. Tudi v nadaljevanju zmaji niso popuščali, Koncilja je z blokom povišal na 12:5. Prav 32-letni Žužemberčan v vrstah ACH Volleyja Ljubljana je z blokom zagotovil prvo zaključno žogo, ki jo je z asom izkoristil Bošnjak za zmago v prvem nizu (25:16).

Po začetnem izenačenju na tretji točki so Ljubljančani z delnim izidom 5:1 v drugem nizu  prešli v vodstvo, ki so ga tekom seta le še višali. Mejal z varanjem in Videčnik z napadom preko prvega tempa sta priigrala neulovljivo prednost domačih odbojkarjev (18:8). Niz se je v mirni končnici zaključil po napaki Vučetića na servisu (25:21).

V tretjem nizu so slovenski prvaki nadaljevali s prevlado na tivolskem parketu. Prednjačili so v vseh elementih odbojkarske igre in po dveh zaporednih točkah perspektivnih odbojkarjev, Šena z blokom, in Mejala z asom, tekmo suvereno zmagali z rezultatom 3:0.

Izjava igralca  ACH Volleyja Ljubljana, Črtomirja Bošnjaka: »Glede na trenutno zdravstveno stanje v ekipi smo s prikazanim lahko izredno zadovoljni. Bil je res naporen teden, vendar smo ga oddelali tako kot smo bili dogovorjeni. Sedaj je čas,, da se čim prej vrnemo v popolno postavo in pripravimo na tekmo proti Modeni.«

Vir: ACH Volley Ljubljana