ACH Volley Ljubljana s prepričljivo zmago otvoril nastope v pokalu CEV Challenge

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na prvi tekmi šestnajstine finala evropskega tekmovanja CEV Challenge Cup smo spremljali obračun domačega ACH Volleyja Ljubljana in ekipe VC Barkom-Kazhany iz Lviva. Oranžni zmaji so z izjemno odbojkarsko predstavo, ki je navdušila zbrano množico v dvorani Tivoli,  prepričljivo slavili in si pred povratno tekmo naslednji teden priborili zelo dobro izhodišče.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli, gledalcev 1000, sodnika: Butto (Izrael), Brlas (Hrvaška).

ACH Volley Ljubljana : VC Barkom-Kazhany LVIV 3 : 0 (14, 17, 13)

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 5, Rutar, Mašulović 9, Todorović 3, Peruničić 1, Okroglič 1, Kovačič (L), Gjorgiev 18, Pokeršnik 6, Videčnik 6, Kök 3.  Trener: Mladen Kašić

VC Barkom-Kazhany Lviv: Dyachkov 12, Shevchenko (L), Holoven, Nalozhnyi 5, Koval 2, Zhukov (L), Polishchuk, Dovhyi 1, Kucher 5, Biber, Smoliar 2.   Trener: Ugis Krastins.

Oranžni zmaji so silovito otvorili uvodni niz in po začetnih udarcih Šketa povedli s 4:0. Začetni nalet Ljubljančanov je z minuto odmora pri rezultatu 6:1 poskusil zaustaviti gostujoči strateg Krastins. Domači odbojkarji so ob bučni podpori s tribun še vedno nadaljevali z odlično igro in le še večali prednost (11:4), ko je po svoji drugi minuti odmora posegel trener gostov. Po vnovični napaki nerazpoloženih gostov so oranžni zmaji prišli že do neulovljive prednosti devetih točk (16:7). Za dodatne preglavice gostujoče ekipe pa je poskrbela poškodba prostega igralca Zhukova, za katerega se je tekma predčasno zaključila. Niz se je po uspešnem napadu razpoloženega korektorja Gjorgieva zaključil na 14. točki.

Začetek drugega niza je minil bolj izenačeno. Sprva so povedli odbojkarji Barkom-Kazhanyja  (0:2), vendar so ljubljanski odbojkarji hitro ujeli priključek in izenačili na peti točki. Oranžni zmaji so stopnjevali ritem igre in prešli v vodstvo treh točk (8:5 ; 9:6). Predvsem odličen servis in blok sta bila elementa, kjer so oranžni zmaji prednjačili. Gjorgiev je nadaljeval z odlično igro v napadu in bil nerešljiva uganka za ukrajinski blok. Da se ne bodo kar tako zlahka predali so oranžnim zmajem dali za trenutek vedeti tudi Ukrajinci, ki so se približali na točko zaostanka (11:10). Vendar je to samo še dodatno spodbudilo Ljubljančane, ki so kaj hitro postavili stvari na svoje mesto. Z atraktivnimi napadalnimi zaključki so povedli s petimi točkami razlike (16:11). Po izjemnem bloku Videčnika so ljubljanski odbojkarji vodili že z 20:12, kar je pomenilo, da bodo osvojili tudi drugi niz. Ta se je po napaki gostov na začetnem udarcu končal v korist oranžnih zmajev (25:17).

Oranžni zmaji niso prav nič popuščali in tudi tretji niz začeli udarno (5:1 ; 7:2). Ekipa večkratnih državnih prvakov je še naprej delovala prepričljivo in bila boljša v vseh prvinah odbojkarske igre. Po novem asu Gjorgieva je bilo pri rezultatu 11:2 že praktično jasno kdo bo zmagovalec današnjega srečanja. V nadaljevanju je domači strateg Kašić priložnost ponudil tudi preostalim domačim odbojkarjem. Tako so v igro vstopili Kök, Pernuš, Okroglič, Rutar ter Peruničić. Da so popolnoma zagospodarili na igrišču polne dvorane Tivoli je pokazalo tudi nadaljevanje niza, kjer so po atraktivnem napadu Köka, Ljubljančani povedli za 12 točk (19:7). Prva tekma šestnajstine finala pokala CEV Challenge Cup se je po dobri uri igre zaključila z napako gostov na začetnem udarcu (25:13).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »Vrhunska predstava pred polnimi tribunami dvorane Tivoli. Veseli me, da so priložnost za igro dobili prav vsi igralci in tudi upravičili zaupanje. Prvi polčas smo dobili gladkeje kot sem si predstavljal, vendar nas naslednji teden čaka povratni obračun v Ukrajini, kjer moramo ponoviti današnjo predstavo.«