ACH Volley Ljubljana s prepričljivo zmago v finale Mevze

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na povratni tekmi polfinala Srednjeevropskega prvenstva Mevza sta se v Ljubljani srečali ekipi ACH Volleyja Ljubljana in Merkur Maribora. Tako kot na tekmi pred tednom dni, so bili boljši slovenski prvaki, ki so slavili z rezultatom 3:0.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 55, sodnika: Mezöffy Zsolt, Tillmann Gyula (oba Madžarska).

ACH Volley Ljubljana : OK Merkur Maribor  3:0 (22, 12, 16).

ACH Volley Ljubljana: Mejal 2, Šket 3, Mašulović 7, Todorović 3, Bošnjak 3, Koncilja 5, Šestan 10, Kovačič (L), Gjorgiev 4, Videčnik 9, Kök 8, Šen.   Trener: Radovan Gačič.

OK Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek, Pernuš 1, Adžović 1, McConnel 5, Bračko 15, Kržič 2, Leva, Fink 3, Najdič, Iršič 1, Peruničić 6.   Trener: Sebastjan Škorc.

Uvod srečanja je pripadel domačim odbojkarjem, ki so z asom kapetana Gjorgieva povedli za tri točke (8:5). Mariborski odbojkarji so z napadom McConnela ujeli priključek že na 9. točki, po bloku Kržiča pa prešli v vodstvo (12:13). Sledile so minute odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so s čvrstim blokom in dobro igro v napadu povedli z 18:15. Ljubljančanov nista zaustavili tudi dve prekinitvi na zahtevo Škorca, z odločno igro so v  mirnem zaključku z asom Gjorgieva osvojili uvodni niz (25:22).

V drugem nizu smo videli odličen začetek ljubljanskega moštva, izstopal je Kök, ki je najprej z dvema blokoma, nato pa še silovitim zaključkom priigral prednost štirih točk (6:2). Sledila je reakcija na klopi gostov in odmor, ki ni spremenil stanja na igrišču. Sledil je nov učinkovit napad Köka za 12:6 in še druga prekinitev na zahtevo Škorca. Po kar treh zaporednih asih hrvaškega reprezentanta v vrstah ACH Volleya Šestana za vodstvo 16:6, je bilo bolj ali manj jasno, da bodo oranžni zmaji osvojili tudi drugi niz. Le tega je zaključil Videčnik z napadom preko prvega tempa (25:12).

V tretjem nizu smo spremljali podoben začetek kot v drugem. Slovenski prvaki so kljub premešani postavi z odlično igro prišli do vodstva 12:6 in prednost ohranili tudi v drugi polovici niza. Niz in tekmo je z asom zaključil Videčnik (25:16).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Radovana Gačiča: »Z močnim servisom smo si danes olajšali delo in nasprotniku onemogočili, da bi se razigral. Zadovoljen sem s predstavo fantov, ki bili zbrani skozi celotno srečanje in bili za stopnjo boljši tekmec. Veseli me, da so priložnost za igro dobili tudi tisti, ki sicer igrajo manj, in jo dobro izkoristili.«

Vir: ACH Volley Ljubljana