ACH Volley Ljubljana suvereno v Mariboru

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige je v športni dvorani Tabor potekal obračun med ekipama ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribor. Za obe ekipi je bila to prva tekma novega leta, na kateri so bili uspešnejši slovenski prvaki z rezultatom 3:0.  

Maribor - športna dvorana Tabor,  gledalcev: 150, sodnika: Valentan, Juraja.

OK Merkur Maribor : ACH Volley Ljubljana   0:3 (-23, -16, -19).

OK Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek, Pernuš, Adžović 8, McConnel, Bračko, Kumer (L), Kržič 4, Donik 17, Leva, Fink 6, Najdič 1, Iršič, Peruničić 7.   Trener: Sebastjan Škorc.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Mašulović 2, Todorović 3, Bošnjak, Koncilja 4, Šestan 9, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Videčnik 6, Kök 14, Šen.   Trener: Radovan Gačič.

Tekmo so bolje odprli gostje iz Ljubljane in po silovitem napadu Köka iz druge linije povedli z 6:1. Mariborčani so hitro ujeli ritem in vzpostavili ravnotežje na parketu dvorane Tabor. Z asom Adžovića so prešli v vodstvo (9:8), na drugi strani pa je Todorović  z odlično serijo začetnih udarcev odgovoril in poskrbel za vodstvo oranžnih zmajev (12:13). Tudi v nadaljevanju uvodnega niza smo spremljali odlično igro mladih Mariborčanov, Fink je z neugodnimi servisi domačim priigral vodstvo dveh točk (17:15), le-to so ohranili vse do končnice (20:18). Slovenski prvaki so še pravočasno odgovorili in izid na 20. točki poravnali. V zaključku niza je pri rezultatu 23.23 na servis prišel razpoloženi Kök in z dvema asoma odločil zmagovalca prvega niza (23:25).

Tudi v drugem nizu smo spremljali izenačen začetek, do prve občutnejše prednosti pa so prišli ljubljanski odbojkarji (8:10), na kar je sledil odmor na zahtevo domačega stratega Škorca. Zmaji so  vedno bolj stopnjevali igro in bili za korak pred tekmeci. Pri rezultatu 17:12 v korist gostov je še po drugi prekinitvi posegel Škorc. Gjorgiev  je z izjemnim diagonalnim udarcem pri rezultatu 21:15 bolj ali manj zapečatil usodo domačih odbojkarjev v drugem nizu, ki so ga odbojkarji ACH Volleyja osvojili na 16. točki.

Potek tretjega niza je bil skoraj identičen tistemu iz drugega.  Najprej je ACH Volleyju uspelo pobegniti za dve točki (9:11), nato je sledila prekinitev na zahtevo domačih. Ljubljančani so stopili na plin in v nadaljevanju niza prišli do vodstva šestih točk (11:17) ter imeli vse niti igre do zaključka tekme v svojih rokah. Novo, že 13. zmago v prvenstvu je z odličnim napadom priigral povratnik po poškodbi, Šestan (19:25).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Radovana Gačiča: »Po malce daljšem premoru smo se uspešno vrnili v tekmovalni ritem. Še posebej me veseli, da je Šestan po daljšem času odigral celotno tekmo brez težav in da je ekipa kompletna. Sedaj je ponovno čas, da misli usmerimo k Ligi prvakov in izjemno težkemu nasprotniku.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Mateja Köka: »Odlična zmaga proti motivirani in nadarjeni ekipi Maribora. Z izjemo prvega niza smo bili vseskozi za stopnjo boljši nasprotnik ter se zasluženo veselimo zmage. Sedaj je čas za novo preizkušnjo v Ligi prvakov, kjer nas čaka zvezdniška ekipa Perugie.«