ACH Volley Ljubljana tudi iz Kanala s polnim izkupičkom

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 6. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo spremljali obračun domače ekipe Salonit Anhovega ter še neporaženih gostov, odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana. Nove, že šeste zaporedne zmage v prvenstvu so se veselili Ljubljančani, ki so tekmeca odpravili z rezultatom 1:3, in tako ostajajo še neporaženi v vseh tekmovanjih, kjer nastopajo.

Kanal ob Soči - športna dvorana Kanal, gledalcev 150, sodnika: Tomec, Klinar (oba Slovenija).

Salonit Anhovo : ACH Volley Ljubljana  1:3 (-15, -18, 20, -21)

Salonit Anhovo: Boharev 9, Šarić (L), Jereb, Filiputti, Karnel 1, Jeklin, Lazar 3, Kavčič 2, Maretič, Radosavljević 17, Okroglič (L), Kovačič 4, Vrtovec 5, Ristić 13.  Trener: Rade Dačović.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 14, Rutar 6, Mašulović 10, Todorović 4, Peruničić, Okroglič 9, Kovačič (L), Gjorgiev 16, Pokeršnik 7, Videčnik, Kök.  Trener: Mladen Kašić.

Začetek tekme je minil po željah gostov iz Ljubljane, ki so povedli za tri točke (0:3). Prednost so uspešno ohranjali tudi v nadaljevanju. Po vnovični napaki domačih so oranžni zmaji vodili že z  rezultatom 2:7, na kar je po minuti odmora posegel trener gostiteljev Dačović. Korektor Ljubljančanov Gjorgiev je nadaljeval z odličnimi začetnimi udarci in tako vršil pritisk na sprejem nasprotnika (2:8). Odbojkarjem Salonita nikakor ni uspeli ujeti visokega ritma igre oranžnih zmajev, ki so nadaljevali z močnimi začetnimi udarci ter majhnim številom lastnih napak. Pri prednosti šestih točk (4:10) je po vnovični minuti odmora posegel prej omenjeni trener domačih. Le-ta ni dovolj predramila Kanalcev, da bi se resno približali tekmecu iz Ljubljane, ki so tudi v nadaljevanju ohranili visoko prednost (6:12). V napadu razpoloženi kapetan Pokeršnik in odličen blok oranžnih zmajev so prinesli neulovljivo prednost osmih točk (12:20) in miren zaključek uvodnega niza, ki ga je po odličnem servisu Rutarja, z uspešnim napadom zaključil izkušeni Gjorgiev (15:25).

Drugi niz je z asom otvoril Šket, vendar to ni prestrašilo odbojkarjev Salonita, ki so tokrat pokazali bistveno boljši odpor v začetku niza (5:5 ; 7:8), kot pa smo ga videli v prvem nizu. Na začetnem udarcu Šketa je oranžnim zmajem uspelo pobegniti na tri točke prednosti, kar je sprožilo reakcijo na klopi domačih po minuti odmora (7:10). Tokrat je odmor odbojkarjem Salonita koristil, saj so izničili prednost in rezultat izenačili na 10. točki (10:10). Ljubljančani so hitro pristrigli krila in ustavili nalet Salonit Anhovega, ter se ponovno uspeli tekmecu oddaljiti (11:15). Blok oranžnih zmajev je še vedno deloval kot dobro naoljen stroj in popolnoma zaustavil napade domačih. Trener ljubljanske ekipe Kašič, je v nadaljevanju niza priložnost ponudil Okrogliču, ki je odbojkarsko pot začel v Kanalu. Ravno 23-letni Kanalec je z uspešnim napadom, ter kasneje tudi blokom, povišal prednost na osem točk (15:23). Niz se je po napaki na začetnem udarcu odbojkarjev Salonita končal na 18. točki (18:25).

Po izenačenem začetku tretjega niza (5:5, 9:9) so pobudo postopoma začeli prevzemati oranžni zmaji, ki so po novem bloku, tokrat Gjorgieva, povedli z dvema točkama prednosti (9:11). Po seriji začetnih udarcev Rutarja je prednost pri rezultatu 12:15 znašala že tri točke in pričakovali smo nadaljevanje niza v znamenju oranžnih zmajev. Vendar temu ni bilo tako, saj so se odbojkarji Salonita dokončno prebudili in v nadaljevanju niza pokazali bistveno boljšo igro. Z dvema asoma Ristića so pri rezultatu 18:17 prešli v vodstvo in prevzeli pobudo. V končnico niza so vstopili s prednostjo dveh točk (21:19), na kar je sledila minuta odmora na zahtevo trenerja Kašića. To ni spremenilo poteka igre, saj so domači odbojkarji le še povečali prednost (24:20) in niz se je po napaki Okrogliča v napadu zaključil v korist Kanalcev (25:20).

Podobno kot v tretjem nizu smo tudi v četrtem spremljali izenačen uvod, kjer si nobena od ekip ni uspela zagotoviti občutnejše prednosti (3:4). Prvim je to uspelo gostom iz Ljubljane, ki so povedli za tri točke (4:7), kasneje pa tudi za štiri (8:12). To ni prestrašilo odbojkarjev Salonita, ki so z nepopustljivo igro izid na 14. točki uspeli izenačiti. Nato so na plin zopet stopili oranžni zmaji, ki so si z borbeno igro priborili prednost petih točk (15:20). Le-ta se je na servis Kavčiča hitro začela topiti in žilavi Kanalci so se ponovno nevarno približali (18:20). Po minuti odmora gostujočega trenerja Kašića (18:20), so odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana strnili vrste in prednost ohranili ter zabeležili vnovično, že šesto zaporedno zmago v prvenstvu (21:25).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Ekipa Salonita je danes pokazala dva obraza, mi pa tudi. Prva dva niza smo igrali zbrano in vse je potekalo gladko. V tretjem nizu smo si privoščili padec, kar je s pridom izkoristil Salonit in zasluženo zmagal tretji niz. V četrtem še vedno ni bilo vse tako, kot mora biti, pa vendar dovolj za novo zmago.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Jureta Okrogliča: »Praktično smo v prvih dveh nizih imeli vse pod kontrolo in nismo dovolili nasprotniku, da bi se razigral. Predvsem smo bili odlični v bloku. Nato pa so tudi nasprotniki pokazali, da le ne bo šlo tako enostavno in na koncu smo se morali pošteno potruditi za novo zmago.«