ACH Volley Ljubljana tudi po mestnem derbiju ostaja neporažen

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na zaostali tekmi 18. kroga Sportklub prve odbojkarke lige sta se na mestnem derbiju še tretjič v letošnji sezoni srečali ekipi ACH Volleyja Ljubljana ter Črnuč. Na dvoboju, na katerem so za izrazitega favorita veljali večkratni državni prvaki smo videli zmago odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, za katero pa so se morali predvsem v drugem in tretjem nizu zmaji pošteno potruditi.

Ljubljana - športna dvorana Maksa Pečarja,  gledalcev 150, sodnika: Kramar, Perčič (oba Slovenija).

Črnuče : ACH Volley Ljubljana  0:3 (-20, -23, -23).

Črnuče:  Verdinek (L), Mihelčič, Karadža Pevc (L), Prevorčnik, Vilar, Gornik 9, Tepič 6, Bošnjak 15, Sešek 5, Rojnik 2, Slovnik 1, Jančič 5, Hodžič Šlejkovec, Mejal 1.   Trener: Jurij Žavbi.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 1, Šket 15, Rutar 2, Mašulović 9, Peruničić, Okroglič 15, Kovačič (L), Gjorgiev, Pokeršnik, Videčnik 1, Kök 5.   Trener: Mladen Kašić.

V izenačenem začetku dvoboja sta najbolj izstopala Okroglič pri gostih ter Bošnjak pri domačih s po dvema uspešnima napadoma. Črnučani so do prvega občutnejše vodstva prišli po dveh asih Gornika, katerima je sledil še uspešen napad razpoloženega Bošnjaka (12:8). Prekinitev na zahtevo gostujočega stratega Kašića je prebudila zmaje, ki so na začetnem udarcu Šketa ujeli priključek na 13. točki. Odbojkarji Črnuč so si privoščili preveliko število lastnih napak, kar so s pridom izkoristili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in povedli s tremi točkami prednost (14:17). Stanje na parketu dvorane Maksa Pečarja se ni spremenilo tudi po odmoru na zahtevo domačih, Pernuš, ki je dobil priložnost od samega začetka srečanja je z asom še dodatno oddaljil oranžne zmaje (16:20), Šket ter Kök pa z blokom poskrbela za neulovljivo prednost pred zaključkom prvega niza (16:22). Le-tega je z učinkovitim napadom v korist gostov zaključil Šket, ki je danes na korektorskem položaju zamenjal Gjorgieva (20:25).

Uvod drugega niza je pripadel ekipi Črnuč, ki so si na začetnem udarcu Mejala priigrali prednost dveh točk (4:2), ter po napaki gostov v napadu povedli za tri (7:4). Večkratni državni prvaki so kaj hitro  vzpostavili ravnotežje in izid na osmi točki poravnali, nato pa prevzeli pobudo in pri rezultatu 10:12 prisilili domačega trenerja Žavbija k polminutnem odmoru. Prekinitev ni zaustavila naleta zmajev, ki so z odličnimi servisi Rutarja povedli s 14:10. V nadaljevanju smo spremljali prevlado gostov, ki so še naprej vršili pritisk na začetnih udarcih in povedli za šest (11:17). Tepič je z neugodnimi servisi sprva malce zmanjšal zaostanek domačih, njegovo delo pa je nadaljeval Gornik, ki je z odličnimi servisi Črnučane vrnil med žive. Ekipi sta bili na 23. točki poravnani, nato so odbojkarji ACH Volleyja z uspešnim blokom zaustavili poskuse domačih in osvojili tudi drugi niz (23:25).

Tretji niz so bolje začeli oranžni zmaji se hitro oddaljili od tekmecev (4:8). Da se ne bodo kar tako predali so v nadaljevanju pokazali tudi igralci Črnuč in se približali na le točko zaostanka (9:10). V nadaljevanju so z boljšo igro gostje povedli s štirimi točkami razlike (11:15), Črnučani pa so odgovorili in ponovno dokazali, da gre za nepopustljivo ekipo. Šket na servisu in Okroglič v napadu sta poskrbela za mirnejše nadaljevanje odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana (15:18). Tepič je z neugodnimi servisi uprizoril preobrat in izenačenje na 21. točki. V končnici so bili bolj zbrani gostje, ki so izkoristili bogate izkušnje in slavili tudi v tretjem nizu (23:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »Danes smo dokaj hitro prišli do zmage, kar me veseli, saj smo sredi izjemno napornega ritma. Kljub današnjemu uspehu je bilo v naši igri preveč črnih minut, kar moramo do jutrišnjega derbija proti Mariboru popraviti.«