ACH Volley Ljubljana tudi v drugo boljši od Kamničanov

Slika
Tekma

V 9. krogu Sportklub prve odbojkarske lige smo v športni dvorani Kamnik spremljali drugi derbi sezone. Na eni strani ekipa Kamnika v iskanju novih točk s kapetanom Gasparinijem na čelu ter na drugi strani še letos neporaženi odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana. Slednji so bili v sobotnem večeru izrazito boljši nasprotnik in prepričljivo slavili z rezultatom 3:0.

Kamnik – športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Kramar Šandl, Jurković (obe Hrvaška).

Calcit Volley : ACH Volley Ljubljana  0 : 3 (-19, -21, -15)

Calcit Volley: Kos 1, Hribar (L), Bregar 2, Purič 4, Kosmina, Gasparini 8, Klobučar 8, Siirila, Brulec, Beravs 1, Plot (L), Mujanović 7, Pavlović 7.  Trener: Matija Pleško.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 8, Rutar, Mašulović 8, Todorović 1, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 14, Pokeršnik 14, Videčnik 7, Kök.  Trener: Mladen Kašić.

Uvod v srečanju je postregel z odlično igro Ljubljančanov, ki so tekmecem dali takoj jasno vedeti, da so v Kamnik prišli po svojo 17. zaporedno zmago v sezoni. Razpoloženi korektor Gjorgiev je bil pravi vodja oranžnih zmajev na igrišču. Z odličnimi bloki ter napadalnimi udarci je predstavljal nerešljivo uganko za Kamničane. Tako so si ljubljanski odbojkarji že v prvi polovici uvodnega niza priigrali visoko prednost (6.13), ki so jo ohranili tudi v nadaljevanju. Podajalec Ljubljančanov Todorović je odlično razigral ekipo, kjer so vsi izpolnjevali taktične zamisli glavnega trenerja Kašića. Zmaji so nadaljevali v silovitem tempu in prikazali vrsto navdušujočih potez. Dvorana je utihnila, ko je za prednost 17:9 z atraktivnim zaključkom poskrbel Mašulović. Tako se je uvodni niz končal v korist odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana po napaki na začetnem udarcu mladega Mujanovića (19:25).

Začetek drugega niza je minil bolj izenačeno, vendar ne za dolgo. Domači odbojkarji Calcita so preprosto  naredili preveč napak, predvsem na sprejemu, da bi lahko sledili tempu oranžnih zmajev, ki so povedli za pet točk (8:13). Prednost je po napaki nerazpoloženega Pavlovića le še narasla (8:14). V  nadaljevanju so se Kamničani le malce prebudili in zaostanek uspeli znižati za dve točki (20:22). Vendar so odbojkarji ACH Volleja Ljubljana hitro postavili stvari na svoje mesto in po vnovičnem silovitem zaključku Mašulovića preko prvega tempa zmagali tudi drugi niz (21:25).

Tudi tretji niz se je začel po notah večkratnih državnih prvakov iz Ljubljane, ki so po asu Šketa povedli s 3.0. Po vodstvu oranžnih zmajev (6:9), so bolje zaigrali tudi Calcitovci, in po uspešni igri v bloku ter asu Purića izid na 9. točki izenačili. Vendar, da so bili oranžni zmaji danes občutno boljši nasprotnik je pokazalo tudi nadaljevanje niza, kjer so na začetnem udarcu Šketa Kamničanom pobegnili na neulovljivih sedem točk prednosti (9:16). Dvome o zmagovalcu je dokončno z blokom razčistil kapetan Pokeršnik (10:19). Tekma se je zaključila v korist oranžnih zmajev po napaki Purića na servisu.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »V veliko zadovoljstvo mi je bilo videti moje igralce s takšnim angažmajem. Hkratni pa tudi zelo velika motivacija pred sredino izjemno pomembno tekmo z Ukrajinci.«