ACH Volley Ljubljana v drugo odpihnil Romune in se suvereno uvrstil v četrtfinale

Slika
ACH Volley Ljubljana

ACH Volley Ljubljana v drugo odpihnil Romune in se suvereno uvrstil v četrtfinale

Na povratni tekmi osmine finala evropskega tekmovanja CEV Challenge Cup smo v dvorani Mihai Viteazul v Bukarešti spremljali dvoboj med domačo ekipo C.S.A. Steaua  in ACH Volleyjem Ljubljana, ki so v Romunijo potovali na krilih zmage s prve tekme v Tivoliju. Oranžni zmaji so danes od samega začetka prevladovali v vseh elementih igre in prepričljivo slavili z rezultatom 3:0, ter se tako uvrstili v 1/4-finale pokala CEV Challenge.

Bukarešta - športna dvorana Mihai Viteazul, gledalcev 300, sodnika: Berdnikov (Rusija), Janik (Poljska).

C.S.A. Steaua BUCURESTI : ACH Volley Ljubljana 0 : 3 (-21, -17, -15).

C.S.A. Steaua BUCURESTI: Radunović 7, Lakcević (L), Ghionea, Peta 8, Lopar 5, Dumitru 1, Ocunschi, Romanscu (L), Iftime 3, Vologa 4, Matei 10, Miron, Bontea, Kostic. Trener: Dan Duroaia.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš , Šket 12, Rutar 2, Mašulović 7, Todorović 1, Peruničić 1, Okroglič 5, Kovačič (L), Gjorgiev 16, Pokeršnik 1, Videčnik 9.  Trener: Mladen Kašić

Tekmo so bolje odprli odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so po bloku Videčnika in dveh uspešnih napadih Okrogliča povedli s 4:2. Po vnovičnem bloku razpoloženega Videčnika so oranžni zmaji povedli že za štiri točke (4:8). Domači odbojkarji C.S.A. Steaue so z uspešnimi bloki uspeli zaostanek zmanjšati na dve točki (8:10), vendar so se jim Ljubljančani na servis Šketa ponovno oddaljili (8:12). Nadaljevanje je minilo v izenačenem ritmu, v katerem so ljubljanski odbojkarji ohranjali prednost štirih točk. Po že drugi neizsiljeni napaki domačega korektorja Mateia je pri rezultatu 14:18 po prvi prekinitvi posegel strateg romunske ekipe Duroaia. To ni zaustavilo naleta odbojkarjev ACH Volleyja, ki so v končnico vstopili z zajetno prednostjo petih točk (16:21). Todorović je odlično razigraval svoje soigralce, katerim odbojkarji Steaue niso mogli slediti. Tudi drugi polminutni odmor na zahtevo domače ekipe ni odbojkarjem iz Bukarešte pomagal, saj so ljubljanski odbojkarji niz z napadom Gjorgieva mirno zaključili v svojo korist (21:25).

Na uvodu drugega niza sta ekipi poskrbeli za atraktivno odbojko, ki je postregla z vrsto lepih, predvsem obrambnih potez. Do prednosti dveh točk so po bloku Mašulovića ter uspešnem napadu Okrogliča prvi prišli odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, vendar je domačim ob bučni podpori navijačev rezultat na sedmi točki uspelo izenačiti, takoj zatem pa so prvič v nizu tudi povedli (8:7). Po asu Šketa so ponovno lažje zadihali Ljubljančani (9.12), vendar se je trdoživim odbojkarjem Steaue ponovno uspelo približati na točko zaostanka (11:12). Najprej močan napad ter zatem še blok vedno bolj razigranega Gjorgieva sta oranžnim zmajem prinesla prednost treh točk (11:14), ki jo je z asom še povišal Videčnik. Sledila je prekinitev na zahtevo stratega na klopi Steaue, ki je domačim odbojkarjem prinesla nekaj energije ter znižanje zaostanka. Na to so odgovorili gostje, ki so po silovitem začetnem udarcu Gjorgieva in zaključku Mašulovića povedli za štiri točke (13:17). Po novi napaki v napadu na strani odbojkarjev C.S.A. Steaue so bili ljubljanski odbojkarji še korak bližje k osvojitvi drugega niza in napredovanju v četrtfinale pokala CEV Challenge. Serija začetnih udarcev Okrogliča je dokončno odločila zmagovalca niza. Le-ta se je po napaki Pete končal na 17. točki.

Kljub že zagotovljenemu napredovanju so oranžni zmaji tudi v tretji niz vstopili silovito in povedli s 3:0. Po uspešnem napadu Mašulovića za 5:1 in blokih Videčnika ter takoj zatem še Todorovića je bila tekma pri rezultatu 5:12 bolj ali manj odločena. Trener Kašić je tako priložnost ponudil tudi ostalim igralcem, ki so nadaljevali odlično igro in pritisk na začetnih udarcih (9:21). Tekmo je z uspešnim napadom v prid ACH Volleyja Ljubjana odločil Rutar (15:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Mladena Kašića: »Po prvi tekmi v Ljubljani, ki smo jo zmagali s 3:1 in jo odigrali malce pod pričakovanjem, je bila današnja predstava fenomenalna v vseh elementih igre. Tudi pristop igralcev je bil pravi. Videli smo mogoče eno najlepših tekem ACH Volleyja te sezone. Vsi smo si želeli napredovanja, vendar vseeno nismo pričakovali tako enostavnega napredovanja. Nadaljujemo z zmagami, trenutno jih imamo 30. in želimo v tem ritmu iti čim dlje.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Nikole Gjorgieva: »Vedel sem, da v Tivoliju prejšnji teden nismo prikazali naše najboljše igre in pravega obraza. Prav tako je bil nasprotnik danes pod veliko večjim pritiskom, kot pred tednom dni. Medtem ko mi ravno obratno – zaradi ugodnega izida s prve tekme smo bili danes veliko bolj sproščeni. Glede naslednjega možnega nasprotnika, ali bo to A.J. Fonte Bastardo ali Paok Thessaloniki se zavedamo, da gre v obeh primerih za odlični ekipi. Portugalci zasedajo prvo mesto v portugalskem prvenstvu in so v letošnji sezoni še neporaženi. Grška ekipa Paoka je prav tako izjemno močna ekipa z mednarodno zasedbo. Najprej bomo videli kdo bo današnji zmagovalec in bomo o njih razmišljali, ko bo čas zato. Vmes nas čaka še veliko drugih tekem, katere moramo zmagati.«

VIR: ACH Volley Ljubljana