ACH Volley Ljubljana v pravi odbojkarski poslastici prekratek za presenečenje

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi tretjega kroga skupinskega dela Lige prvakov sta se v dvorani Tivoli pomerili ekipi ACH Volley Ljubljana in Ziraat Bank iz Ankare. Pred več kot 4000 glavo množico smo bili priča pravi odbojkarski poslastici, na kateri smo spremljali pet nizov, na koncu pa so se izjemno pomembne zmage veselili turški odbojkarji.

Ljubljana – športna dvorana Tivoli, gledalcev: 4361, sodnika: Aleksander Sikanjic (Slovaška), Salvis Kurtiss (Latvija).

ACH Volley Ljubljana :  Ziraat Bank ANKARA 2 : 3 (-17, 20, 23, -23, -12).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 18, Mašulović 6, Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 3, Šestan, Kovačič (L), Gjorgiev 31, Videčnik 10, Kök 1, Šen 8.  Trener: Radovan Gačič.

Ziraat Bank ANKARA: Atanasov 13, Ter Maat 30, Bulbul 9, Yucel 7, Tokgoz, Eksi 4, Firincioglu, Tuinistra 9, Tosun, Gunes 9, Sahin, Bayraktar, Gedik, Yatgin.   Trener: Mustafa Kavaz.

Začetek tekme je pripadel gostom, ekipi Ziraata, ki si je z odličnimi servisi priborila prednost šestih točk (4:10), domači strateg Gačič pa je bil primoran poseči že po drugi prekinitvi. Odbojkarji Ziraat Banka iz Ankare niso popuščali in bili boljši v vseh elementih igre. Gjorgiev je bil na strani oranžnih zmajev najbolj razpoložen in je z asom znižal zaostanek na 14:19. To ni zadostovalo, da bi ljubljanski odbojkarji kljub izjemni podpori s tribun resneje ogrozili Turke, ki so uvodni niz mirno pripeljali v svojo korist (17:25).

Uvod drugega niza je tokrat pripadel zmajem, ki so na krilih Gjorgieva v napadu in izjemnih blokov Videčnika povedli s 5:3. Šen, ki je v drugem nizu zamenjal Köka je z učinkovitim napadom poskrbel za vodstvo treh točk (9:6). Ljubljančani so pokazali drugačen obraz kot v prvem nizu in stopnjevali ritem igre. Šket je uspešno napadal za 15. točko (15:10), na kar je sledil odmor na zahtevo trenerja gostov. To ni spremenilo stanja na igrišču, ACH Volley je prevladoval in osvojil drugi niz po uspešnem zaključku Šketa (25:20).

Zmaji so odlično odprli tretji niz, Gjorgiev je dosegel as za vodstvo s 4:1. Odbojkarji Ziraat Volleyja so na sedmi točki ujeli priključek in sledilo je izenačeno nadaljevanje. Kapetan Gjorgiev je z izjemnim napadom poskrbel za prednost treh točk (18:15), trener Kavaz pa je posegel po prekinitvi. Turki so izenačili na 18. točki, ACH Volley pa odgovoril z dvema zaporednima točkama za 20:18. V izjemno napeti končnici so si zmaji z dvema napadoma Mašulovića priigrali prvo zaključno žogo. To so Turki še ubranili, naslednjo je s silovitim napadom izkoristil izjemni Gjorgiev (25:23).

V četrtem nizu smo v polni dvorani Tivoli še naprej spremljali srdit spopad, ekipi sta se večkrat izmenjali v vodstvu. V drugi polovici niza so odbojkarji Ziraata uspeli pobegniti za tri (18:15), vendar so ljubljanski odbojkarji hitro odgovorili in se na začetnem udarcu Šena približali zgolj na točko zaostanka (17:18). Sledila je daljša prekinitev zaradi pregleda točke, katero so delilci pravice dosodili v korist gostov (17:20). Po zaostanku zmajev s 23:19 je izjemni kapetan oranžnih zmajev z odličnimi servisi in napadom približal zmaje na 23:24. Turki so vseeno uspeli niz pripeljati v svojo korist (23:25).

Izvrstna igra na obeh straneh se je nadaljevala tudi v petem nizu, v katerem so odbojkarji Ziraata na krilih razpoloženega nizozemskega korektorja Ter Maata pobegnili za štiri točke prednosti (6:10). Koncilja je z močnimi servisi zmanjšal zaostanek le na točko (10:11), vendar so Turki kljub temu po uspešnem napadu Ter Maata prišli do prve zaključne žoge. Z uspešnim varanjem kapetana Eksija so tekmo pripeljali v svojo korist  (12:15).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Izjemno vzdušje in težka tekma s kar nekaj preobrati. V prvem nizu smo delovali premalo odločno, kar so s pridom izkoristili odbojkarji Ziraata. Potem pa smo se sprostili in zaigrali bistveno bolje. Na koncu so o zmagovalcu odločale malenkosti in tokrat nismo bili mi na srečni strani.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Klemna  Šena: »Velika škoda za poraz, ki bi nam že sedaj odprl marsikatera vrata. Vendar nič še ni izgubljenega. Danes smo dokazali, da se znamo kosat z najboljšimi ekipami in s to miselnostjo bomo odpotovali tudi v Nemčijo. Sedaj moramo umiriti glave, saj nas že v soboto čaka derbi v državnem prvenstvu.«