ACH Volley Ljubljana z odlično popotnico začenja Ligo prvakov

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 6. kroga Sportklub prve odbojkarske lige je v športni dvorani Tivoli potekal obračun med ekipama ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribor. Na ne ravno atraktivni tekmi so zmaji upravičili vlogo favorita in zabeležili novo zmago.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Markelj, Klinar.

ACH Volley Ljubljana : OK Merkur Maribor  3:0 (22, 21, 15).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 11, Mašulović, Todorović, Bošnjak, Koncilja 4, Šestan 15, Kovačič (L), Gjorgiev 18, Videčnik 7, Kök, Šen.   Trener: Radovan Gačič.

OK Merkur Maribor: Jevšnik (L), Vodušek, Pernuš 1, Adžović 6, McConnel 3, Bračko 5, Kumer (L), Kržič 8, Donik 9, Leva, Fink 6, Najdič, Iršič, Peruničić.   Trener: Sebastjan Škorc.

Začetek srečanja je minil izenačeno, manjšo pobudo pa so vendarle imeli aktualni državni prvaki iz Ljubljane. Mariborčani so v nadaljevanju odlično zaigrali v napadu in prešli v vodstvo s tremi točkami (7:10). Zmaji so kljub zaostanku vztrajno sledili mariborski ekipi in jo pri 15. točki tudi ujeli. V drugem delu uvodnega niza so Ljubljančani strnili vrste in prevzeli pobudo. Izkušeni Gjorgiev je najprej z učinkovitim napadom poskrbel za prvo zaključno žogo, ki jo je v kapetanskem slogu izkoristil kar sam za zmago oranžnih zmajev v uvodnem nizu (25:22).

Tudi v drugem nizu smo na uvodu spremljali izenačeno igro, le da so tokrat do prve občutnejše prednosti po bloku Šestana prišli odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana (8:5). Zmaji so stopnjevali ritem igre in pri rezultatu 13:9 je sledil odmor na zahtevo trenerja gostov Škorca. To je zaleglo mladi ekipi Maribora, ki se je približala na le točko zaostanka. To je sprožilo reakcijo, tokrat na strani domačih in polminutni odmor na zahtevo Gačiča (14:13). V zaključku drugega niza so boljšo igro prikazali odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in po odlični obrambni akciji Kovačiča in zaključku Gjorgieva zmagali tudi tokrat (25:21).

V tretjem nizu smo videli razpoložene napadalce na obeh straneh, ki si niso privoščili veliko napak. Na strani štajerske ekipe je bil najbolj razpoložen kapetan Donik, pri oranžnih zmajih pa Šestan in Gjorgiev. Dva Bistričana v ekipi zmajev, Šket in Videčnik sta z blokoma poskrbela za povišanje prednosti na pet točk (16:11). Tudi prekinitev na zahtevo Mariborčanov ni spremenila stanja na igrišču, saj so bili ljubljanski odbojkarji suvereno na poti do novega uspeha. Šesto zaporedno zmago v Sportklub prvi odbojkarski ligi je zagotovil najkoristnejši igralec srečanja, kapetan oranžnih – Nikola Gjorgiev (25:15).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Radovana Gačiča: »Vedeli smo, da mariborska ekipa iz tekme v tekmo dviguje formo in da v Ljubljani nimajo ničesar za izgubiti. To so z dobro igro v prvih dveh nizih tudi dokazali. Veseli me, da smo v ključnih trenutkih tekme dokazali svojo kakovost in zabeležili novo zmago v prvenstvu.«