ACH Volley Ljubljana z odliko na Slovaškem

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi srednjeevropskega prvenstva MEVZA smo na Slovaškem spremljali obračun  slovenskih prvakov, odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana in ekipe TJ Spartak iz Myjave. Kljub odsotnosti kar štirih igralcev, so Ljubljančani slavili novo zmago in si pred koncem rednega dela prvenstva zagotovili prvo mesto.

Myjava – športna dvorana Myjava, gledalcev: 100, sodnika: Milena Keser , Petsche Markus (oba Avstrija).

TJ Spartak MYJAVA: ACH Volley Ljubljana 0 : 3 (-20, -23, -16).

TJ Spartak MYJAVA: Pollak 6, Watzka 8, Šima, Viskup 11, Panko (L), Zeman M. 6, Konc 12, Kubovčjak, Donets M., Donets A., Ochodnicky (L), Yalo 1, Flzyman 1, Zeman O. Trener: Vitali Osipov.

ACH Volley Ljubljana: Satler, Šket 15, Todorović 4, Bošnjak (L), Koncilja 12, Šestan 11, Videčnik 6, Kök 7, Šen 2.  Trener: Radovan Gačič.

Začetno pobudo na uvodu dvoboja so imeli domači odbojkarji Myjave, Zeman je odlično zaključil za vodstvo 9:6. Koncilja je hitro odgovoril, najprej z napadom preko prvega tempa, nato še z asom za zmanjšanje zaostanka (9:8). Po bloku Šestana in Šketa so zmaji prešli v vodstvo 11:13, na kar je sledila reakcija na klopi domačih in prekinitev na zahtevo Osipova. As Todorovića za vodstvo 20:15 je prinesel miren zaključek uvodnega niza, v katerem so prepričljivo slavili oranžni zmaji, po učinkovitem napadu, v prvem nizu najbolj razpoloženega odbojkarja na igrišču, Šketa (6 točk v prvem nizu).

V prvi polovico drugega niza smo spremljali izenačen dvoboj, Konc je z blokom poskrbel za vodstvo Slovakov 14:12, Watzka z asom še povišal na tri točke prednosti. Ljubljanska ekipa je vztrajno sledila odbojkarjem Myjave in na 18. točki izid poravnala, v napeti končnici so bili bolj zbrani in zmagali z rezultatom 25:23.

Šket, Šestan in Videčnik so z odličnimi začetnimi udarci poskrbela za izjemen uvod v tretjem nizu (4:8). Po novem asu oranžnih zmajev, tokrat Todorovića, dvomov o zmagovalcu današnjega srečanja ni bilo več. Izkušeni Šket je z dvema napadoma priboril tako zaključno žogo, kakor tudi  odločil tekmo v korist slovenskih prvakov, s 15. točkami je bil 34-letni Bistričan najkoristnejši igralec tekme.

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Alena Šketa: »Naporen ritem tekem in kar nekaj igralcev, ki so danes manjkali nas ni zmedlo, saj smo tudi tokrat bili pravi in odigrali tako, kot smo bili dogovorjeni. Sedaj nas čaka pot v Slovenijo, že jutri pa nadaljevanje domačega prvenstva s tekmo proti Črnučam.«