ACH Volley Ljubljana z odliko tudi proti Mariborčanom

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi zadnjega, 21. kroga Sportklub prve odbojkarske lige sta se na derbiju udarila stara znanca odbojkarskih igrišč, domači ACH Volley Ljubljana in Merkur Maribor. Prepričljivo z rezultatom 3:0 so bili boljši Ljubljančani in tako redni del prvenstva zaključili neporaženi, na prvem mestu.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Novak, Kramar (oba Slovenija).

ACH Volley Ljubljana : Merkur Maribor  3:0 (21, 17, 18).

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 15, Rutar 2, Mašulović 8, Todorović, Peruničić, Okroglič 3, Kovačič (L), Gjorgiev, Pokeršnik 8, Videčnik 9, Kök 8.   Trener: Mladen Kašić.

Merkur Maribor: Cafuta 3, Herman (L), Adžović S. 1, Kovačević, Pavlovič, Bračko 4, Košenina (L), Donik 7, Adžović A., Planinšič, Kržič 5, Ikhbayri 12, Kovačič, Gergye 7. Trener: Sebastijan Škorc.

V izenačenem začetku srečanja si nobeni izmed ekip ni uspelo priigrati občutnejše prednosti. Videčnik pri domačih in Gergye pri gostih sta s po dvema točkama najbolj izstopala. Šket, ki je tako kot na tekmi proti Črnučam tudi danes zaigral na mestu korektorja, saj kapetan ekipe Gjorgiev še ni popolnoma okreval po lažji poškodbi, pa je z uspešnimi napadi postajal vse nevarnejši za nasprotnike iz Maribora. Mašulović je z blokom za 13:11 sprožil reakcijo na strani gostov in prvi odmor, ki je pomagal Štajercem, saj so rezultat na 13. točki izenačili. Rutar je z asom ponovno oddaljil zmaje na dve točki razlike (16:14), po napaki madžarskega sprejemalca v vrstah Merkur Maribora Gergyja pa so Ljubljančani v končnico vstopili s tremi točkami prednosti (21:18). Drugi odmor na zahtevo Škorca tokrat ni prinesel preobrata. Pokeršnik je z asom poskrbel za visoko prednost ljubljanske ekipe (23:19), niz pa je z uspešnim napadom iz druge linije zaključil ravno prej omenjeni Pokeršnik (25:21).

Uvod drugega niza je pripadel domačim, ki so na servis Šketa povedli za dve točki (4:2). Mariborčani so izboljšali igro v bloku in izid na osmi točki poravnali. Ljubljančani so ponovno uspeli gostom pobegniti in tudi tokrat je bil v glavni vlogi Šket, ki je bil nerešljiva uganka za mariborski blok. Svoje je dodal še Kök, ki je z dvema asoma povišal prednost na štiri (12:8). Oranžni zmaji so le še stopnjevali ritem igre, Videčnik pa je z uspešnim napadom preko sredine razrešil vse dvome o zmagovalcu drugega niza. Le tega je z napadalno akcijo zaključil najučinkovitejši igralec na igrišču, Alen Šket (25:17).

Tudi začetek tretjega niza je pripadel odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana. Zmaji, ki so bili razpoloženi v napadu, so povedli za dve točki (5:3) in prednost v nadaljevanju še povišali (9:6). Ihbajri, ki danes ni imel svojega dne je z novo napako prisilil trenerja Škorca v novo prekinitev (10:6). To ni spremenilo stanja na igrišču, saj so Ljubljančani več kot očitno prevladovali v vseh odbojkarskih prvinah, Okroglič pa je z novim uspešnim napadom pred zaključkom tretjega niza prinesel neulovljivih šest točk prednosti (21:15). V mirnem zaključku tekme je z uspešnim napadom zmagovalca odločil mladi Rutar (25:18).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Najprej iskrene čestitke mojim fantom za prikazano igro. Tretja tekma v štirih dneh je za nami, tako da smo že pošteno utrujeni. Veseli me, da smo kljub temu prikazali dobro igro v obrambi in se borili za vsako točko. Bili smo za razred boljši nasprotnik o čemur priča tudi rezultat. Sedaj je čas za nekaj dni počitka, katerega so si fantje več kot zaslužili, potem pa s polno paro naprej do željenega cilja.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana Alena Šketa: »Zaslužena in tudi malce presenetljivo lahko dobljena tekma proti ekipi Maribora. Dobro smo odservirali in bili učinkoviti v napadu. Veseli me, da smo redni del prvenstva oddelali z odliko, kar pričakujem tudi v končnici.«