ACH Volley Ljubljana z zmago otvoril 5. turnir lige Mevza

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na uvodni tekmi 5. turnirja srednjeevropske lige MEVZA smo v dvorani Tivoli spremljali obračun slovenskih prvakov, odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana in ekipe SK Zadruga AICH/DOB. Na prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni so prepričljivo, z rezultatom 3:0, slavili ljubljanski odbojkarji.

Ljubljana – športna dvorana Tivoli, gledalcev: 100, sodnika: Mezöffy Zsolt (Madžarska), Stipaničev Matečić Ana (Hrvaška)

ACH Volley Ljubljana : SK Zadruga AICH/DOB  3 : 0 (18, 16, 22).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Todorović 2, Bošnjak (L), Koncilja 8, Šestan 13, Gjorgiev 15, Videčnik 6, Kök 9, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

SK Zadruga AICH/DOB: Rainer, Pitakoudis 4, Kopschar 2, Steiner (L), Yordanov 8, Kruzhkov 10, Kratz, Kaibald 13, Krassnig, Kitzinger (L), Butler 1, Gacs 1.  Trener: Zoran Kedačič.

Silovit začetek oranžnih zmajev je dal jasno vedeti kakšen načrt imajo aktualni prvaki srednjeevropske lige. Koncilja je z blokom že na začetku oddaljil Ljubljančane (7:1), as Köka za vodstvo 16:10 pa je sprožil reakcijo na klopi gostov in polminutni odmor. Slovenski prvaki so z agresivnim servisom oddaljili nasprotnika od mreže in nizali točko za točko. Uvodni niz se je zaključil po napaki Yordanova v napadu (25:18).

Tudi v drugem nizu smo spremljali prevlado ljubljanske ekipe. Kök je s serijo močnih začetnih udarcev povzročal težave gostom pri organizaciji napada, Gjorgiev je z odličnim blokom poskrbel za vodstvo 6:2. V nadaljevanju smo videli boljši odpor odbojkarjev Doba, na drugi strani so si zmaji privoščili preveč zgrešenih začetnih udarcev. To je privedlo do izenačenja na 12. točki. V drugi polovici niza sta Šestan in Videčnik z vsak po dvema učinkovitima napadoma priborila prednost štirih točk pred končnico drugega niza. Ta se je po kar štirih zaporednih točkah hrvaškega reprezentanta v vrstah slovenskih prvakov zaključil na 16. točki.

Še najbolj izenačen dvoboj smo spremljali na uvodu tretjega niza. Odbojkarji SK Zadruge so s odličnim servisom uspeli pobegniti na štiri točke prednosti, Kruzhkov je dosegel dva, Kopschar pa enega za vodstvo z 10:6. V nadaljevanju so odbojkarji ACH Volleyja strnili vrste, s čvrstim blokom in potrpežljivo igro pa izid na 16. točki izenačili. Gostje so si v zaključku niza privoščili preveliko število lastnih napak, pomagali pa nista tudi dve prekinitvi na zahtevo trenerja Kedačiča. Tekma se je zaključila po izvrstnem napadu kapetana Gjorgieva (25:22).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča »Predvsem v prvih dveh nizih smo bili za stopnjo boljši nasprotnik. Dobro smo servirali in bili učinkoviti v napadu. V tretjem nizu smo malce popustili, predvsem na servisu, vendar še pravi čas odreagirali in zasluženo zmagali z rezultatom 3:0.«