ACH Volley Ljubljana zanesljiv tudi v drugo

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na drugi tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige v avstrijskem Zvettlu smo spremljali obračun med slovaškim in slovenskim aktualnim prvakom, ekipama Rieker UJS KOMÁRNO in ACH Volleyjem Ljubljana. Tudi na drugi tekmi v dveh dneh so oranžni zmaji zabeležili zmago, tudi tokrat z rezultatom 3:0.

Zwettl – športna dvorana Zwettl, gledalcev: 50, sodnika: Hladišova,  Rychlik (oba Češka).

ACH Volley Ljubljana :  Rieker UJS KOMÁRNO  3 : 0 (21, 21, 19).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Mašulović, Todorović, Bošnjak 2, Koncilja 10, Šestan 7, Kovačič (L), Gjorgiev 14, Videčnik 7, Kök 5, Šen 9.  Trener: Radovan Gačič.

Rieker UJS KOMÁRNO: Krajčo (L), Kohut 8, Hanusek, Pati-Nagy (L), Kasperkević 2, Szarek 11, Mačuha, Turčani, Gergely 12, Forro 3, Santa 7, Szazvai, Gabko.   Trener: Gabriel Chocholak.

Na začetku srečanja sta bili obe ekipi razpoloženi v napadu, zmaji pa so do vodstva dveh točk prišli po uspešnem napadu Šena (6:4). Odbojkarji Riekerja so prednost hitro izničili in po dveh neubranljivih napadalnih akcijah Szarka povedli (10:12). To ni zmedlo odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so po odmoru na zahtevo trenerja Gačiča pritisnili na plin in prešli v vodstvo (18:16). Koncilja preko prvega tempa in zatem še Šen sta z učinkovitim napadom poskrbela za miren zaključek niza (23:20), ki ga je z asom odločil hrvaški reprezentant v vrstah oranžnih zmajev Šestan (25:21).

V drugem nizu so ritem igre še naprej narekovali ljubljanski odbojkarji in po novi doseženi točki Videčnika povedli za tri (11:8). V nadaljevanju so igralci ACH Volleyja storili preveč napak v zaključku akcij, kar so tekmeci s pridom izkoristili in z delnim izidom 4:0 povedli (11:12). V drugi polovici niza sta v ospredje stopila blokerja oranžnih zmajev, in sicer Videčnik z uspešnim napadom preko sredine, Koncilja pa z asom za ponovno prednost slovenskih prvakov za dve točki (17.15). Slovaški predstavniki so storili preveč napak na začetnem udarcu, da bi resneje ogrozili odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana, pri katerih je Koncilja najprej z napadom priboril prvo zaključno žogo, takoj zatem pa z asom odločil niz (25:21).

V tretjem nizu se je nadaljevala prevlada aktualnih srednjeevropskih prvakov, ki so se na krilih razpoloženega Gjorgieva hitro oddaljili od tekmecev (9:5). Tudi prekinitev na zahtevo gostujočega stratega Chocholaka ni zaustavila zmajev, temveč le še nadaljevala enosmerni promet zbiranja točk v korist Ljubljančanov (18:12). Bošnjak, ki je v igro vstopil na mesto korektorja je z dvema zaporednima točkama dokončno razblinil dvome o zmagovalcu (22:18). Tekmo je z uspešnim napadom za novo zmago oranžnih zmajev odločil Kök.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Še ena dobra predstava fantov, ki so bili skoncentrirani skozi celotno srečanje. Predvsem me veseli dejstvo, da imamo ob tako napornem ritmu tekem širok nabor kvalitetnih igralcev, katere lahko rotiramo in tako ostajamo kolikor toliko spočiti. Jutri nas čaka še zadnja tekma turnirja proti Mladosti, na kateri upam, da bomo nadaljevali v našem ritmu.«