ACH Volley Ljubljana zanesljivo tudi na drugi tekmi na Slovaškem

Slika
ACH Volley Ljubljana

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so v sklopu srednjeevropske lige MEVZA zmagali tudi drugo tekmo na Slovaškem in tako ostajajo še neporaženi v letošnji sezoni. Z rezultatom 1:3 so odpravili ekipo TJ Spartak Myjava ter tako zasedajo vrh prvenstvene lestvice.

TJ Spartak Myjava : ACH Volley Ljubljana  1 : 3 (-19, -17, 20, -21)

TJ Spartak Myjava (SVK): Pollak 3, Watzka 12, Šima, Viskup 1, Panko, Zeman 10, Konc 13, Bartak, Ochodnicky (L), Pokopec 9, Valo, Mačuha, Rzyman 10, Zeman.  Trener: Martin Pipa.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 13, Rutar 8, Mašulović 9, Todorović 2, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 25, Pokeršnik 14, Videčnik 4, Kök.  Trener: Mladen Kašić.

Oranžni zmaji so hitro prevzeli pobudo ter z dobro igro v bloku hitro prešli v prednost štirih točk (3:7). Zatem je sledila minuta odmora na zahtevo domačega stratega Pipe, kar pa ni zaustavilo naleta Ljubljančanov, ki so po uspešni seriji začetnih udarcev korektorja Gjorgieva le še povečali svojo prednost (3:10). Tokrat je bil v napadalnih akcijah ljubljanskih odbojkarjev najbolj prodoren kapetan Pokeršnik. Gostje so tudi v nadaljevanju niza blesteli v bloku (skupaj šest v prvem nizu) ter bili suvereni v napadalnih akcijah. Niz se je končal v korist oranžnih zmajev po uspešnem zaključku Gjorgieva (19:25).

Kot da so potrebovali malce več časa so se prebudili tudi odbojkarji TJ Spartaka Myjave, ki so z boljšim sprejemom lažje prihajali do izdelanih zaključkov ter prišli do minimalnega vodstva (7:6). Na to so zelo hitro odgovorili favoriti današnjega srečanja, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana in povedli za dve točki (10:12). Ritem igre so le še stopnjevali in po kar treh zaporednih asih Šketa pobegnili za šest točk (14:20). Visoko prednost so oranžni zmaji ohranili vse do konca niza ter po uspešnem zaključku Pokeršnika zaključili niz na 17. točki.

Začetek tretjega niza je minil podobno kot je bil začetek v drugem. Vse do devete točke smo spremljali izenačen dvoboj, ki pa je v nadaljevanju prinesel preobrat. Pobudo so začeli prevzemati gostitelji, odbojkarji TJ Spartaka Myjave, kjer se je razigral korektor Konc. Sprva so povedli za dve točki (15:13 in 17:15), kasneje, po izvrstnem bloku pa tudi za tri točke (17:20). To je sprožilo reakcijo na klopi Ljubljančanov, ki so z minuto odmora trenerja Kašića poskušali zaustaviti nalet slovaške ekipe, vendar neuspešno. Gostitelji so še naprej delovali suvereno in niz zmagali z rezultatom 25:20.

Izgubljeni niz ni zmedel ljubljanskih odbojkarjev, ki so v četrtem nizu ponovno zagospodarili na igrišču in si že v samem začetku priigrali prednost sedmih točk (2:9). Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana niso popuščali in po pravi maratonski točki, ki jo je z uspešnim napadom zaključil Pokeršnik, povedli za sedem točk (7:14). Na mestu sprejemalca je v nadaljevanju niza ne najbolj razpoloženega Šketa zamenjal Kök. Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana tokrat niso dopustili tekmecu, da se razigra in so ohranjali prednost vse do zaključka niza, ki ga je z zvito potezo v korist oranžnih zmajev odločil podajalec Todorović.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Slovaško zapuščamo z dobrimi vtisi. Cilj dveh zmag je uresničen zato čestitke vsem fantom. Sedaj se moramo dobro regenerirati in hkrati pripraviti na sobotno tekmo s Črnučami. Ekipo, ki je v letošnjem prvenstvu že dokazala, da gre za kakovostno moštvo.«