ACH Volley Ljubljana zanesljivo v veliki finale državnega prvenstva

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na povratni tekmi polfinala Sportklub prve odbojkarske lige sta se v Murski Soboti pomerili ekipi Panvite Pomgrad in ACH Volleyja Ljubljana. Oranžni zmaji, ki so na prvi tekmi slavili z rezultatom 3:0, so tudi danes upravičili vlogo favorita in se brez izgubljenega niza kot prvi uvrstili v veliki finale.

Murska Sobota - OŠ I., Murska Sobota, gledalcev 70, sodnika: Miklošič, Bernard.

Panvita Pomgrad : ACH Volley Ljubljana 0 : 3  (-14, -18, -19 ).

Panvita Pomgrad: Vinkovič 5, McConnell 6, Drvarič, Vrabl (L), Radović 5, Rojnik 9, Lakner, Bedrač 6, Fužir 4, Novak (L), Hafner, Grabar.  Trener: Dejan Fujs.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš, Šket 11, Rutar, Mašulović 9, Todorović 2, Peruničić, Okroglič, Kovačič (L), Gjorgiev 13, Pokeršnik, Videčnik 9, Kök 6.  Trener: Mladen Kašić.

Začetek uvodnega niza je minil v znamenju ljubljanskih odbojkarjev, ki so bili veliko bolj razpoloženi in si po bloku Šketa ter Mašuloviča priigrali prednost treh točk (1:4). Oranžni zmaji so nadaljevali z dobro igro in prednost je le še naraščala. Po novi napaki domačih, tokrat na začetnem udarcu, in uspešnem napadu kapetana Gjorgieva je pri rezultatu 15:10 po polminutnem odmoru posegel domači strateg Fujs. Prekinitev ni spremenila stanja na igrišču, saj so zmaji ritem igre le še stopnjevali. Videčnik je z učinkovitim napadom preko prvega tempa priboril neulovljivo prednost osmih točk (12:20) in dvomov o zmagovalcu uvodnega niza ni bilo več. Šket je v končnici niza z odličnimi servisi popeljal ekipo večkratnih državnih prvakov do prepričljive zmage ter niz zaključil z asom (14:25).

Drugi niz so bolje začeli odbojkarji Panvite in povedli s 4:1. To ni pretirano zmedlo Ljubljančanov, ki so hitro vzpostavili ravnotežje in po napaki Drvariča na začetnem udarcu rezultat na peti točki tudi izenačili. Ekipi sta nadaljevali v izenačenem ritmu vse tja do 15 točke. Nato pa so pobudo, tako kot v prvem nizu, prevzeli gostje iz Ljubljane. Gjorgiev je s pretkanim paralelnim udarcem priboril tri točke naskoka (16:19). Gostje so v končnici drugega niza popolnoma zagospodarili in dovolili domačim le še dve točki. Niz se je po izvrstni obrambni akciji in uspešnem zaključku Šketa končal na 18. točki (18:25).

Tretji niz se je začel po notah odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana, ki so si z učinkovitimi napadi priigrali prednost štirih točk (4:8). V nadaljevanju so se prebudili tudi domači odbojkarji Panvite Pomgrad in zaostanek znižali na le točko (9:10), na 11. točki pa rezultat tudi izenačili. Trdoživi Prekmurci so tudi v nadaljevanju nudili dober odpor, kar je privedlo do manjšega preobrata in prednosti domačih. Šket je z asom ponovno vrnil ACH Volley v vodstvo (16:17), in sledila je takojšnja reakcija na klopi domačih s polminutnim odmorom. To ni ustavilo danes izjemno razpoloženega Šketa, ki je nadaljeval z močnimi začetnimi udarci in zmaje še dodatno oddaljil (16:19). Ljubljanski odbojkarji so ohranili prednost treh točk tudi v zaključku tretjega niza, katerega so po izjemnih servisih Gjorgieva prepričljivo zmagali (19:25).

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića: »Po dolgem tekmovalnem premoru, ki je za nami smo veseli, da se državno prvenstvo nadaljuje, še posebej po današnji zmagi in uvrstitvi v finale. Sedaj imamo teden dni časa, da se dobro pripravimo na finalno serijo in uresničimo še zadnji letošnji cilj sezone.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Alena Šketa: »Zadovoljen sem z rezultatom, sploh v prvih dveh nizih je bilo vse skupaj zelo prepričljivo. Sedaj je čas, da pokažemo pravi obraz tudi v finalni seriji in se veselimo končnega uspeha.«