ACH Volley Ljubljana zmlel tudi Dobljane

Slika
Povezani kot še nikoli - ob zmagi

Na tekmi 9. kroga srednjeevropske lige MEVZA sta se premierno v tej sezoni pomerili ekipi z največ osvojenimi naslovi srednjeevropskih prvakov, in sicer domači ACH Volley Ljubljana ter SK Zadruga AICH/DOB. Oranžni zmaji so še enkrat več potrdili, da so v vrhunski formi in tekmece z Doba prepričljivo ugnali z rezultatom 3:0.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli, gledalcev 55, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

ACH Volley Ljubljana : SK Zadruga AICH/DOB 3:0 (19, 21, 22)

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 1, Šket, Rutar, Mašulović 10, Todorović 3, Peruničić 3, Okroglič 2, Kovačič (L), Gjorgiev 11, Pokeršnik 5, Videčnik 8, Kök 14.  Trener: Mladen Kašić.

SK Zadruga AICH/DOB: Rainer 3, Hruška 2, Gergely 5, Steiner (L), Miranda De Alcantara, Jeliazkov 8, Formela 5, Marelić 13, Podlesny, Grabmüller 7, Frances 6.  Trener: Zvonko Nikolić.

V obračun dveh starih znancev so bolje vstopili domači odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so po uspešno zaključenem napadu ter takoj zatem tudi bloku razigranega Mašulovića povedli z rezultatom 4:1. Kaj hitro je sledila reakcija na klopi gostov ter minuta odmora na zahtevo trenerja Nikolića. To ni zaustavilo Ljubljančanov, ki so po dveh asih Videčnika nadaljevali s silovitim tempom in povedli za šest točk (7:1). Nezaustavljivi Mašulović je še naprej navduševal z atraktivnimi potezami v napadu in skrbel za prednost oranžnih zmajev. V nadaljevanju pa so se prebudili tudi odbojkarji Doba in z vse boljšo igro vztrajno topili prednost oranžnih zmajev (12:10). Vendar so na to še pravočasno odgovorili Ljubljančani in se po uspešnem napadu korektorja Gjorgieva odlepili za tri točke (14:11). Oranžni zmaji so tudi v nadaljevanju niza ohranjali prednost štirih točk, ki pa se je le še povečala po seriji uspešnih začetnih udarcev 25-letnega Köka (22:16). Niz se je v prid odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana končal na 19. točki po napaki gostov na začetnem udarcu.

Drugi niz je s silovitim začetnim udarcem in doseženim asom otvoril Kök, ki je bil skozi vso tekmo izjemno razpoložen pri omenjeni odbojkarski prvini. Kaj kmalu zatem je s pritiskom na začetnem udarcu nadaljeval tudi Gjorgiev ter priboril prednost treh točk (5:2). Dobljani so se hitro zbrali ter ujeli priključek in zmanjšali zaostanek na točko (9:8). Vendar so tudi na to danes imeli Ljubljančani odgovor in ponovno prevzeli pobudo ter gostom pobegnili na štiri točke (13:9, 14:10). V iskanju udarne šestorke na igrišču je po velikem številu menjav posegel gostujoči strateg, vendar neuspešno. Večkratni državni prvaki so še naprej imeli stvari pod kontrolo in prednost je le še naraščala (19:14, 22:16). V drugem nizu je uspelo SK Zadrugi Aich/Dob zbrati 21 točk, kar je pomenilo vodstvo odbojkarjev ACH Volleyja Ljubljana z 2:0 v nizih.

Tudi tretji niz se je začel po notah domačih odbojkarjev, saj so hitro prešli v vodstvo treh točk (5:2). Z agresivnim pristopom niso dopustili, da bi se pri SK Zadrugi Aich/Dob kdo izmed igralcev razigral (12:7). Trener Kašić je tekom niza priložnost ponudil tudi preostalim igralcem, in sicer so v igro vstopili Pernuš, Okroglič in Peruničić. Ravno slednji, ki je zamenjal kapetana Pokeršnika, je z uspešnim napadom povišal prednost na 14:9. Tudi spremenjena postava ljubljanskih odbojkarjev je upravičila zaupanje trenerja Kašića. Še z zadnjim poskusom, da bi spremenili potek igre, so se Dobljani nevarno približali Ljubljančanom na točko zaostanka (22:21), vendar so Ljubljančani z zbrano igro v končnici ohranili prednost in po uspešnem zaključenem napadu Okrogliča zmagali tudi tretji niz (25:22).

Z izjemo Šketa, ki mu je trener Kašić namenil počitek, so danes na parket stopili vsi odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana na čelu z najučinkovitejšim igralcem tekme Kökom.

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Nemanje Peruničića: »Veseli me, da sem dobil priložnost in zaigral proti ekipi Doba. Danes smo pokazali, da imamo resnično široko klop kvalitetnih igralcev, ki lahko kadarkoli vstopijo v igro. Ostajamo neporaženi in zbrani na igrišču, kar je ob napornem ritmu tekme najpomembnejše.«