Aktualni svetovni prvaki previsoka ovira za ACH Volley Ljubljana

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi petega kroga skupinskega dela Lige prvakov sta se v dvorani Tivoli pomerili domači ACH Volley Ljubljana in aktualni svetovni klubski prvaki, italijanska Perugia. Pred več kot 4000 glavo množico smo bili priča atraktivni odbojki na obeh straneh, na koncu pa so se zaslužene zmage veselili favorizirani odbojkarji Perugie.

Ljubljana – športna dvorana Tivoli, gledalcev: 4026, sodnika: Aleksandar Vinaliev (Bolgarija), Wojciech Maroszek (Poljska).

ACH Volley Ljubljana :  Sir Sicoma Monini Perugia  1 : 3 (-21, -15, 23, -15).

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 6, Mašulović 1, Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 5, Šestan 15, Kovačič (L), Gjorgiev 8, Videčnik 2, Kök 14, Šen 1.  Trener: Radovan Gačič.

Sir Sicoma Monini Perugia: Giannelli 2, Herrera 25, Rychlicki, Leon, Piccinelli (L), Sole 9, Flavio 5, Semeniuk 13, Plotnytskyi 9, Ropret, Cardenas 2, Mengozo .   Trener: Andrea Anastasi.

Uvod tekme je minil izenačeno, do prve občutnejše prednosti so prišli gostje in povedli s petimi točkami (10:15). Z že drugo prekinitvijo je nato reagiral domači strateg Gačič, kar je prebudilo oranžne zmaje, ki so se na krilih silovitih začetnih udarcev razpoloženega Köka približali na tri točke zaostanke (14:17). Sledila je reakcija na klopi Perugie in odmor na zahtevo Anastasija. Tudi v nadaljevanju niza smo bili priča atraktivni odbojki, ki je postregla s številnimi lepimi potezami na obeh straneh, zmage pa so se s 25:21 veselili italijanski odbojkarji.

Tudi v drugem nizu so odbojkarji ACH Volleyja igrali odločno in povedli s 6:5. Kök je bil še naprej odličen, z novima asoma je poskrbel za vodstvo treh točk (10:7). Svetovni klubski prvaki so jim bili vseskozi za petami in po izvrstnem napadalnem zaključku Hererre iz druge linije  so izid na 11. točki izenačili. V drugi polovici niza smo spremljali prevlado trenutno najboljše ekipe na svetu, ki je prestavila v prestavo višje ter si priigrala pet točk prednosti (12:17). V mirni končnici niza so italijanski odbojkarji s silovitimi servisi levorokega korektorja Herrere prišli do zanesljive zmage (15:25).

Zmaji so odlično otvorili tudi tretji niz in z močnimi začetnimi udarci pobegnili odbojkarjem Perugie (6:1). Favorizirani Italijani so hitro vzpostavili ravnotežje in izid poravnali na sedmi točki. Sledil je manjši padec v igri ljubljanske ekipe, vendar so z nekaterimi menjavami v igro vnesli dodatno energijo in odbojkarje Sira ujeli na 19. točki. V napeti končnici so z uspešnim napadom Koncilje preko prvega tempa najprej poravnali na 22. točki, nato pa z izjemnim blokom ter na koncu servisom Köka presenetili goste in zmagali tretji niz (25:23).

V četrtem nizu smo videli premoč v letošnji sezoni še neporaženih odbojkarjev Perugie. Prednjačili so predvsem na začetnem udarcu, Semeniuk in Herrera sta nanizala vrsto asov (skupaj 13 asov na tekmi) in priigrala veliko prednost (9:21). Tekma se je zaključila v prid favoriziranih gostov po uspešnem napadu najkoristnejšega igralca tekme, kubanca Herrere (15:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Vnovič izjemno vzdušje v polni dvorani Tivoli in  kakovosten nasprotnik, ki nam niti za trenutek ni pustil malce zadihati. Kljub porazu smo danes videli tudi dobre stvari iz katerih moramo vleči pozitivo in se dobro pripraviti na tekmo s Turki, ki bo odločala o naši evropski pomladi.«

Izjava igralca ACH Volley Ljubljana, Mateja Kök: »Odlično se je bilo vrniti v polno dvorano Tivoli in zaigrati pred našimi izjemnimi navijači. Perugia je bila tudi tokrat premočen nasprotnik, vendar gremo lahko v nove tekme z dvignjenimi glavami.«