Branilci naslova uspešno otvorili novo sezono v srednjeevropski ligi

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na uvodni tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige, ki ga med 1. in 3. novembrom gosti Zvettel smo spremljali obračun med domačo ekipo Union Raiffeisen Waldviertel in branilci naslova, ekipo ACH Volley Ljubljana. Z rezultatom 3:0 so bili prepričljivo boljši slovenski prvaki.

Zwettl – športna dvorana Zwettl, gledalcev: 150, sodnika: Buchar, Hladišova (oba Češka).

Union Raiffeisen Waldviertel : ACH Volley Ljubljana 0 : 3 (-21, -16, -18).

Union Raiffeisen Waldviertel: Kraber, Muller, Wessely, Marszalek 3, Mečiar 7, Bartoš, Viens 4, Scheikl (L), Reiter (L), Stooß 2, Streutker 12, Klochko 4, Schnabel 3, Drager.   Trener: Zdenek Šmejkal.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 10, Mašulović 6, Todorović, Bošnjak, Koncilja 11, Šestan 11, Kovačič (L), Gjorgiev 16, Videčnik, Kök, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

Na začetku obračuna si nobeni od ekip ni uspelo priboriti občutnejše prednosti (9:9). Po uspešnih napadih izkušenih Gjorgieva in Šketa se je zmajem v nadaljevanju niza uspelo oddaljiti. Pri rezultatu 15:11 v prid gostov je po prvi prekinitvi posegel strateg Šmejkal. Po novem bloku Mašulovića, ki se po težavah s hrbtom vrača na igrišča, so Ljubljančani ohranjali prednost (13:17). Gostje so  v nadaljevanju kljub velikem številu zgrešenih začetnih udarcev uspeli ostati v vodstvu. Gjorgiev je z učinkovitim napadom oddaljil zmaje na pet točk razlike (17:22) in sledil je miren zaključek niza, ki ga je v korist Ljubljančanov zaključil Šket (21:25).

Že takoj na uvodu drugega niza je Šestan z asom poskrbel za vodstvo dveh točk (0:2). Odbojkarji ACH Volleyja so prednost še povišali po vnovičnem asu, tokrat Koncilje, ter nato še uspešnem napadu Gjorgieva (8:12). Sledil je polminutni odmor na zahtevo gostujoče ekipe, ki pa ni obrodil sadov. Gostje iz Ljubljane so le še stopnjevali ritem igre in povedli za sedem (11:18). Domači odbojkarji niso bili kos močnim začetnim udarcem gostov, ki so tudi drugi niz po novi točki kapetana Gjorgieva (do takrat 10 točk) zanesljivo zmagali (16:25).

Prevlada aktualnih srednjeevropskih prvakov se je nadaljevala tudi v tretjem nizu. Šestan je že takoj na začetku z dvema asoma poskrbel za prednost treh točk (1:4), Gjorgiev in Konclija pa z močnimi napadi prednost le še povišala na 8:2. Odbojkarji Waldviertla so se po nekaj menjavah trenerja Šmejkala malce prebudili in zaostanek prepolovili (8:11), vendar jim kaj več od tega ni uspelo. Po silovitem napadu Šketa, zatem pa še bloku Mašulovića je bilo pri rezultatu 13:18 bolj ali manj jasno kdo se bo veselil zmage na uvodnem obračunu turnirja v Zwettlu. Tekmo je z novim asom v korist ljubljanske ekipe odločil Koncilja (18:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Čestitam fantom za novo zmago. Vse tri nize smo imeli stvari pod kontrolo, predvsem pa z močnimi začetnimi udarci nasprotniku onemogočili, da bi se razigral. V izjemno napornem ritmu tekem, ki si sledijo ena za drugo je zmaga s 3:0 dobrodošla.«