Izjemno borbena predstava oranžnih zmajev ni zadostovala za končni uspeh v Turčiji

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov sta se v neposrednem obračunu za drugo mesto v skupini  E, ki prinaša izločilne boje v najelitnejšem tekmovanju, pomerili ekipi ACH Volley Ljubljana in Ziraat Banka iz Ankare. Na razburljivem srečanju, na katerem so odločale malenkosti, so se na koncu zmage veselili odbojkarji Ziraata, ki so slavili s 3:2 v nizih.

Ankara – športna dvorana Ankara, gledalcev: 1500, sodnika: Igor Porvaznik (Slovaška), Ksenija Jurković (Hrvaška).

Ziraat Bank ANKARA : ACH Volley Ljubljana 3 : 2 (-23, 23, 22, -21, 8).

Ziraat Bank ANKARA: Atanasov 20, Ter Maat 19, Bulbul 16, Yucel 3, Tokgoz, Eksi 4, Firincioglu, Tuinistra 10, Tosun 8, Gunes, Sahin, Bayraktar (L), Gedik, Yatgin.   Trener: Mustafa Kavaz.

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket 3, Mašulović 10, Todorović 3, Bošnjak, Koncilja 11, Šestan 7, Kovačič (L), Gjorgiev 23, Videčnik, Kök 16, Šen 2.  Trener: Radovan Gačič.

Začetek srečanja je minil izenačeno, nobeni od ekip pa si ni uspelo priboriti občutnejše prednosti. Pri rezultatu 20:20 je na začetnem udarcu zablestel Kök, ki je z dvema asoma utišal dvorano v Ankari. Odbojkarji Ziraata so izid na 22. točki poravnali, vendar je Kök tokrat z učinkovitim napadom priskrbel prvo zaključno žogo, to je z odličnim blokom izkoristil Mašulović za vodstvo zmajev z 1:0  v nizih (23:25).

Tudi v drugem nizu smo spremljali izredno izenačen dvoboj, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu vse do končnice niza, ki pa je tokrat pripadla domačim odbojkarjem. Sprva nizozemski korektor v vrstah Ziraat Banka Ter Maat pri rezultatu 24:22 ni uspel zaključiti niza, je pa to v naslednji točki uspelo drugemu Nizozemcu v vrstah turške ekipe, Tunistri, za izenačenje v nizih (25:23).

Uvod tretjega niza je minil v znamenju gostov iz Ljubljane, ki so si hitro priigrali prednost petih točk (5:10). Domači strateg Kavaz je z menjavami poskušal spremeniti stanje na igrišču, vendar neuspešno. V nadaljevanju so se odbojkarji Ankare uspeli zmajem približati, vendar je tokrat v ospredje stopil izkušeni kapetan Gjorgiev in povedel Ljubljančane v vodstvo z 2:1 v nizih (22:25).

Zaostanek v nizih ni zmedel Turkov, ki jim je sicer že pošteno tekla voda v grlo. Odlično so odprli četrti niz (9:4), ljubljanski odbojkarji pa so prednost skozi niz poskusili izničiti. To jim na veselje več glave množice v dvorani ni uspelo, odbojkarjem Ziraata je uspelo izid v nizih izenačiti (25:21).

V odločilnem petem  nizu so zmaji popustili in dovolili nasprotnikom, da so pobegnili za štiri (6:2). Turški odbojkarji so prednost ohranili vse do zaključka tekme in se veselili zmage ter uvrstitve v 1/8-finala Lige prvakov.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Že pred samo tekmo smo se zavedali, da bo zelo težko in da bodo odločale nianse. Potek tekme je bil skoraj identičen kot v Ljubljani. Imeli smo priložnost v drugem nizu, da bi povedli z 2:0, in vsaka neizkoriščena priložnost se na takšnih tekmah maščuje. Veseli me, da smo kljub izenačenju uspeli povesti z 2:1, vendar nam je nato v četrtem in petem nizu zmanjkalo energije. Nismo bili več tako močni na začetnem udarcu in mislim, da je bil danes Ziraat za malenkost boljši nasprotnik.«