Kamničani pretrd oreh za slovenske prvake

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tekmi 7. kroga Sportklub prve odbojkarske lige smo v športni dvorani Kamnik spremljali prvi derbi sezone med starima znancema odbojkarsikh igrišč, domačim Calcit Volleyjem in aktualnimi državnimi ter pokalnimi prvaki, odbojkarji ACH Volleya Ljubljana. Na prvem medsebojnem obračunu v letošnji sezoni so bili na domačem parketu prepričljivo, z rezultatom 3:0, boljši kamniški odbojkarji in tako zadali Ljubljančanom prvi poraz.

Kamnik - športna dvorana Kamnik, gledalcev: 320,  sodnika: Mihajlo, Jovanovič.

Calcit Volley : ACH Volley Ljubljana  3 : 0  (20, 17, 21).

Calcit Volley: Planinšič 1, Vinkovič, Lazar 1, Karadža Pevc, Košenina, Nikolić 10, Okroglič 7, Bošnjak 11, Mitrašinović 1,  Brunet, Oman, Bakonji, Mujanović 9, Pavlovič 9. Trener: Kašić Mladen

ACH Volley Ljubljana: Mejal , Kržič 3, Šket 5, Najdič 2, Marovt 3, Šen , Koncilja 4, Kovačič (L), Gjorgiev 15, Sešek , Pokeršnik 9.   Trener: Radovan Gačič

Začetek srečanja je minil izenačeno, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu do 12. točke, do prve občutnejše prednosti so ob bučni podpori s tribun prišli domači odbojkarji (14:12). V drugi polovici niza so ritem igre narekovali  kamniški odbojkarji, ki so povedli za pet točk (19:14), odbojkarji ACH Volleya Ljubljana pa niso našli odgovora na nalet Calcita in tako izgubili prvi niz z rezultaton 25:20.

Calcit Volley ni popuščal tudi na uvodu drugega niza. Z rezultatom 5:1 so prisilili ekipo ACH Volleya Ljubljana k prvi prekinitvi, ki pa na gostujoči strani ni obrodila sadov. Kamničani so z izjemno učinkovitim napadom in čvrstim blokom ohranjali vodstvo vse do sredine niza. Trener Gačič je posegel tako po odmoru kot po menjavah, a nič od tega ni zaleglo; domači so še naprej uspešno vršili pritisk, svoje vodstvo pa so ob uvodu v zaključek niza povišali na osem točk (20:12). To je zadostovalo za miren zaključek drugega niza in povišanje vodstva kamniških odbojkarjev na 2:0 v nizih (25:17).

Odbojkarji Calcita so na krilih vodstva z 2:0 v nizih uspešno otvorili tudi tretji set (3:0), gostujoči trener Gačič pa je bil ob tem primoran poseči po polminutnem odmoru (7:1). Zmaji so v nadaljevanju zaigrali bolje, ter z delnim izidom 8:2 izid uspeli na deveti točki poravnati, nato pa priti tudi do minimalnega vodstva (11:12). V nadaljevanju so pobudo vnovič prevzeli Calcitovci, ki so v drugi polovici niza prešli v vodstvo z dvema točkama (20:18), v končnici tekme pa potrdili današnjo premoč in slavili prvi derbi sezone z rezultatom 25:21.

Izjava Radovana Gačiča: "Zavedali smo se, da nas v Kamniku čaka izjemno težko delo, vendar sem kljub poškodbam, ki nas pestijo, pričakoval bolj izenačeno tekmo in več borbe z naše strani. Danes nam ni šlo prav nič po načrtih, Kamnik pa je odigral na visoki ravni in moramo jim športno čestitati za zmago."