Krka presenetila odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na povratni četrtfinalni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige sta se v dvorani Marof v Novem mestu pomerili ekipa Krke iz Novega mesta in ekipa  ACH Volleyja Ljubljana. Razigrani novomeški odbojkarji so na krilih Kosmine in Bregarja presenetili ljubljanske odbojkarje in izsilili tretjo tekmo naslednji teden v Ljubljani.

Novo mesto - športna dvorana Marof,  gledalcev 150, sodnika: Anton Pevc, Gregor Novak.

Krka : ACH Volley Ljubljana   3 : 1  (24, -26, 19, 22)

Krka: Jarvis 1, Medved, Erpič G. 4, Kocjančič, Kosmina 26, Bregar 23, Verdinek (L), Kožar 3, Pulko, Erpič U., Lindič 7, Laknar, Rojnik 1, Mejal, Jakše (L).  Trener: Jernej Rojc

ACH Volley Ljubljana: Marković, Kržič 2, Šket 10, Najdič 2, Marovt 4, Šen 12, Koncilja 2, Gjorgiev 16, Sešek, Videčnik 10, Song (L).   Trener: Radovan Gačič

Začetek dvoboja je minil izenačeno, nobeni od ekip si v prvi polovici niza ni uspela priigrati občutnejše prednosti, smo pa zato v dvorani Marof na uvodu srečanja videli veliko število napak na začetnem udarcu. Po dveh neizsiljenih napakah na strani odbojkarjev Krke je prvo prekinitev na tekmi zahteval domači strateg Rojc (13:15). Novomeščani so v nadaljevanju zaigrali bolje in prešli v minimalno vodstvo (18:17), v končnici pa po asu Lindiča ohranili prednost (23:22). V podaljšani igri prvega niza je prav Lindič tokrat z blokom domačim odbojkarjem priigral vodstvo z 1:0 v nizih (26:24).

Tudi na začetku drugega niza odbojkarji Krke niso popuščali in držali stik z ljubljanskimi odbojkarji vse do 12. točke. Šket je z asom oddaljil goste na dve točki (12:14), sledil je odmor na zahtevo trenerja Rojca, ki je obrodila sadove, saj so novomeški odbojkarji po dveh izjemnih blokih Bregarja prešli v vodstvo s 15:14. Tudi po polminutnem odmoru na zahtevo Gačiča so Krkaši narekovali ritem igre (19:17), in v končnico vstopili z minimalno prednostjo (21:20). V infarktni končnici so bili  tokrat bolj zbrani odbojkarji ACH Volleyja in slavili z rezultatom 27:25.

Tesno izgubljeni drugi niz ni zmedel odbojkarjev Krke, ki so na krilih navijačev z dobro igro nadaljevali. Na servisu Rojnika je Dolenjcem uspel delni izid 5:0, kar je pomenilo zajetno prednost pred drugo polovico niza (17:12). Z močnimi začetnimi udarci so Krkaši povzročali nemalo težav slovenskim prvakom, kar se je odražalo tudi na rezultatu in zanesljivi zmagi novomeških odbojkarjev v tretjem nizu (25:19).

Tudi v četrtem nizu smo videli odličen začetek odbojkarjev iz Novega mesta, ki so blesteli z odličnimi servisi in prodorno igro v napadu. Zmajem pa igra nikakor ni stekla in na semaforju dvorane Marof je kazalo že 14:10 v prid domačih odbojkarjev. Sledila je prekinitev na zahtevo Gačiča in menjava na sprejemalskem mestu. Marovt je v igro prinesel potrebno svežino, Koncilja pa z odličnimi servisi prinesel izenačenje na 15. točki. Ko je bilo že pričakovati, da so Ljubljančani ujeli ritem in, da prihajajo njihove minute sta na drugi strani imela Bregar in Kožar drugačne načrte. Ekipo sta vodila do prepričljive zmage v četrtem nizu in tretje, odločilne tekme, ki bo prihodnji teden v ljubljanski Hali Tivoli.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Danes nismo bili na ravni, na kateri bi si želeli biti in na kateri bi morali biti. Krka ni imela ničesar za izgubiti, v tekmo so vstopili sproščeno, mi pa skozi tekmo nismo našli ritma in igre, ki bi nas danes popeljala v polfinale. Sedaj moramo zbrati misli in se dobro pripraviti za tretjo tekmo, ki nas čaka prihodnji teden na domačem parketu.«