Ljubljančani brez pravega odgovora proti Berlinu

Slika
Tekma ACHVolleyLjubljana:ZagrebMladost

Berlin Recycling Volleys : ACH Volley Ljubljana 3:0 (19, 20, 13)

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 1, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič 2, Rutar, Pokeršnik 12, Videčnik 2, Kök 3, Djurić 12, Vučićević 4.

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Le-Roux, Moraes, Michelucci 11, Grankin 4, Baghdady, Brehme 11, Carle 10, Zenger, Kessel, Tuia, Patch 10, Carbonera 12, Pujol.

Po dveh mesecih so se odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana v ligi prvakov znova pomerili proti neugodni ekipi Berlin Recycling Volleys. Tudi tokrat slovenski prvaki niso našli pravega odgovora na igro Nemcev, ki so slavili s 3:0 (19, 20, 13).

Nemški prvaki so srečanje pričeli odločno in z asom sprejemalca Tuije ter dvema zaporednima blokoma povedli s 6:2, v naslednji akciji pa je Carle pristavil svoj delež za razliko petih točk (7:2). Z napako Djurića na začetnem udarcu so zmaji zaostajali že za sedem (11:4). Začetek niza je tako povsem pripadel tekmecem Ljubljančanom, ki so si priigrali težko ulovljivo prednost. To so sicer borbeni Slovenci z dvema napadoma Pokeršnika in blokom Djurića prepolovili (14:10), a Nemci niso popustili. Kmalu so igralci Berlina s točko Carleja znova ušli na +7 (20:13) in zanesljivo osvojili prvi niz (25:19).

Ljubljančani so bolje vstopili v drugega in do sredine tega držali stik s tekmeci (12:11), nato pa so nemški prvaki počasi začeli stopnjevati tempo (15:12). Z asom Ropreta so zmaji še bili v dobrem položaju (17:15), a Nemci so v končnico vstopili s prednostjo štirih točk (20:16), kar so suvereno pretopili v vodstvo z 2:0 v nizih. Za 25:20 je zaključil bloker Brehme.

V tretjem se je ponovila zgodba prvega niza. Sproščeni Nemci so bili že povsem na začetku nezaustavljivi in z asom Tuije dosegli svojo osmo točko, medtem ko sta bili na računu zmajev le dve. Berlinčani so nadaljevali v svojem ritmu (15:8), na drugi strani pa Ljubljančani niso našli rešitve za nemško igro (25:13). Strateg ljubljanske ekipe je poizkušal z različnimi kombinacijami in na mesto korektorja še pred zaključkom drugega niza v igro namesto Djurića poslal Vučićevića, precej hitro pa je prišlo do spremembe na sprejemu, ko je Okroglič za niz in pol zamenjal Köka. V samem zaključku tekme je Djurić zaigral tudi kot srednji bloker. Z današnjim porazom so se tako možnosti za napredovanje v četrtfinale popolnoma zaprle.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: ''Danes je šlo narobe skoraj vse. Trenutno res nisem zadovoljen. Z začetnim udarcem nismo dovolj pritisnili na nasprotnike, načrtovali smo, da bomo odmaknili Berlinčane proč od mreže, a to nam ni uspelo. Je pa to uspelo njim narediti nam. Imeli smo enega razpoloženega igralca, Jana Pokeršnika, ostalo pa je bilo precej šibko. Z blok obrambo nismo tekmecem naredili nobene škode, imeli smo le dva bloka in nekaj dotikov. Nemci pa so nas z blokom zaustavili devetkrat in nanizali osem asov. Proti Berlinu je težko igrati, saj nam njihova igra, taktika ne ustrezata, kljub temu pa sem pričakoval več in sem resnično razočaran.''