Ljubljančani tudi na prvi tekmi novega leta zmagovalno

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na zaostali tekmi 4. kroga srednjeevropske lige MEVZA sta se v ljubljanski Hali Tivoli pomerila domači ACH Volley Ljubljana ter slovaški predstavnik VKP Bratislava. Ljubljančani so upravičili vlogo favorita in slavili z rezultatom 3:0. Oranžni zmaji tako tudi v novem letu nadaljujejo niz neporaženosti že na 26. tekmi sezone.

Ljubljana - športna dvorana Tivoli,  gledalcev: 50, sodnika: Ovuka, Kuzmanović (oba Bosna).

ACH Volley Ljubljana : VKP Bratislava 3 : 0 (14, 22, 17)

VKP Bratislava (SVK): Billich 4, Jurik, Vančo 4, Tarabus 4, Kurej (L), Pavlicko, Trubač 2, Kostolani 8, Prešinský 1, Malina 8, Banda 2, Yacoubou.  Trener: Kalny Matúš.

ACH Volley Ljubljana: Pernuš 3, Šket 2, Rutar 8, Mašulović 13, Todorović, Peruničić 4, Okroglič (L),  Gjorgiev 17, Videčnik, Kök 7.  Trener: Kašić Mladen.

Uvodni niz so bolje odprli domači odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so po bloku Šketa povedli s tremi točkami razlike (5:2). Po dveh zaporednih napakah gostov v napadu je pri rezultatu 9:5 po prvem odmoru posegel gostujoči strateg Matuš. Prekinitev ni ustavila naleta oranžnih zmajev, ki so predvsem na krilih razpoloženega korektorja Gjorgieva, kateri je bil uspešen tako v bloku, napadu ter na servisu, še izdatneje povišali prednost (14:6). Niz je bil praktično odločen Po novem asu Köka in neulovljivi prednosti pri rezultatu 18:7 je bil niz praktično odločen. Z asom ga je v korist domačih odbojkarjev odločil Rutar (25:14).

Tudi v drugem nizu so ritem igre narekovali odbojkarji ACH Volleyja, ki so si na začetku priigrali prednost dveh točk in to ohranjali tudi v nadaljevanju. Uspešen napad Mašulovića in serija začetnih udarcev Köka sta oranžne zmaje oddaljila na štiri točke razlike (13:9). Polminutni odmor na zahtevo trenerja gostov je odbojkarje iz Bratislave predramil in sledilo je izenačenje na 15. točki. To ni pretirano zmotilo aktualnih srednjeevropskih prvakov, ki so si kaj hitro priborili prednost dveh točk. Odbojkarji iz prestolnice Slovaške so bili v nadaljevanju stalno za petami odbojkarjem ACH Volleyja, vendar do presenečenja ni prišlo. Oranžni zmaji so po bloku Köka niz osvojili na 22. točki.

Kljub vodstvu z 2:0 v nizih oranžni zmaji niso popuščali in so silovito vstopili v tretji niz. Čvrst blok ter serija začetnih udarcev Köka sta prinesli vodstvo za šest točk (7:1). Tekma je bila po atraktivnem napadu Gjorgieva in asu Rutarja pri rezultatu 14:5 že praktično odločena. Srečanje  je z asom odločil Mašulović (25:17).

Že jutri odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka nova preizkušnja, tokrat proti drugemu slovaškemu predstavniku v ligi Mevza, TJ Spartaku iz Myjave.

Izjava trenerja ACH Volleyja Ljubljana, Mladena Kašića:  »Kar 14 dni je minilo od naše zadnje tekme, zato smo še toliko bolj čakali, da se vrnemo nazaj v tekmovalni pogon. Čestitke fantom za današnjo zmago. Že jutri nas čaka nova preizkušnja v Mevzi, kjer želimo nadaljevati zmagoviti niz.«