Ljubljančani zmagovito tudi v Kamniku

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na drugi finalni tekmi Sportklub prve odbojkarske lige smo v Kamniku spremljali obračun med starima znancema odbojkarskih igrišč, aktualnimi državnimi prvaki ACH Volley Ljubljana in Calcit Volleyjem. Ponovno, tokrat z rezultatom 3:1, so bili boljši odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so tako na pragu osvojitve naslova državnih prvakov.

Kamnik - športna dvorana Kamnik,  gledalcev 180, sodnika: Atanasov, Vrečko.

Calcit Volley : ACH Volley Ljubljana 1 : 3 (-23, 22, -19, -19).

Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 18, Vinkovič, Lazar, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 6, Sosa Sierra 20, Mitrašinović, Aponza Carabali 8, Pavlovič 6.   Trener: Jurij Žavbi

ACH Volley Ljubljana: Mejal, Šket, Mašulović, Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 12, Šestan 17, Kovačič (L), Gjorgiev 20, Videčnik 8, Kök 10, Šen 3.   Trener: Radovan Gačič

Uvod druge finalne tekme je pripadel domačim odbojkarjem, ki so z asom Sose povedli s 6:3. Ljubljančani so hitro vzpostavili ravnotežje in po seriji odličnih začetnih udarcev Gjorgieva izid na šesti točki poravnali, takoj zatem pa prešli v vodstvo (6:8). Prednost dveh točk so zmaji ohranjali tudi v nadaljevanju (16:18), na servisu Videčnika pa povedli za štiri (16:20). Pavlovič je uspešno zaustavil ljubljanski napad in približal kamniške odbojkarje na le točko zaostanka (20:21). V izenačeni končnici so bili bolj zbrani gostje in po učinkovitem napadu kapetana Gjorgieva zmagali uvodni niz (23:25).

Začetek drugega niza je potekal izenačeno, Okroglič pa je z dvema asoma zagotovil prvo občutnejšo prednost odbojkarjev Calcita (11:7). Padec koncetracije na sprejemu ljubljanskih odbojkarjev so s pridom izkoristili odbojkarji Kamnika in povedli z 19:13. Aktualni državni prvaki so se približali domačim odbojkarjem, vendar jim je za preobrat zmanjkalo moči. Calcit Volley je osvojil drugi niz na 22. točki.

V prvi polovici tretjega niza smo spremljali izenačen dvoboj, v katerem is nobeni od ekip ni uspelo zagotoviti občutnejše prednosti. Zmaji so v drugi polovici niza uspeli pobegniti in v mirnem zaključku tretjega niza povedli z 2:1 (19:25).

Tudi v četrtem nizu smo spremljali podoben razplet kot v tretjem. Izenačenem začetku je sledilo odlično nadaljevanje ACH Volleyja Ljubljana. Na krilih izjemnega kapetana Gjorgieva so domačim odbojkarjem pobegnili za pet točk (15:20), kar je zadostovalo za zmago na drugi tekmi finalne serije (19:25).

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Izjemno pomembna zmaga na težkem gostovanju in iskrene čestitke fantom za prikazano. Kljub temu, da s servisom nasprotnikom nismo povzročili toliko škode, smo se v drugi polovici nizov uspeli zbrati in z izjemo drugega niza, stvari mirno pripeljali v našo korist.