Ljubljanski stroj se ne ustavlja, boljši tudi od Mladosti

Slika
ACH Volley Ljubljana

Na tretji tekmi uvodnega turnirja srednjeevropske lige, ki ga gosti avstrijski Zvettel smo spremljali obračun med ekipama HAOK Mladost Zagreb in ACH Volley Ljubljana. Tudi tokrat so bili zmaji suvereni in tekmeca odpravili z rezultatom 3:0.

Zwettl – športna dvorana Zwettl, gledalcev: 50, sodnika: Rychlik, Činatl (oba Češka).

ACH Volley Ljubljana :  HAOK Mladost Zagreb  3 : 0 (15, 19, 20).

ACH Volley Ljubljana: Mejal 3, Šket 15, Mašulović 3, Todorović 1, Bošnjak 2, Koncilja 5, Šestan 9, Kovačič (L), Gjorgiev 14, Videčnik 2, Kök 1, Šen.  Trener: Radovan Gačič.

HAOK Mladost Zagreb: Repek (L), Stevanović 2, Ivić, Vasko, Ecker 3, Gajić, Dolgopolov, Jakopec 2, Smiljanic, Stanković 5, Zeljković 6, Cvanciger 10.   Trener: Ratko Peris.

Ljubljanski odbojkarji so odlično otvorili tekmo proti Mladosti in po asu Šestana povedli s 3:0. Hrvaški reprezentant je bil skupaj s kapetanom Gjorgievem najmočnejše orožje v napadalnih akcijah zmajev, ki so po asu Todorovića vodili že s petimi točkami prednosti (11:6). Tudi po prekinitvi na zahtevo trenerja Perisa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Nadaljevanje niza je postreglo z nekaj neizsiljenimi napakami na obeh straneh, Ljubljančani pa so imeli stvari vseskozi pod kontrolo (17:11). Trener slovenskih prvakov Gačič je v zaključku niza v igro namesto Todorovića poslal mladega Mejala, ki je dobro izkoristil priložnost. Izkušeni Šket je z odličnim vzdolžnim udarcem poskrbel za prvo zaključno žogo, ki jo je silovito preko prvega tempa zaključil Mašulović.(25:15).

Začetek drugega niza je minil bolj izenačeno. Odbojkarji Mladosti so do osme točke še uspeli sledili ljubljanski zasedbi, nato pa po seriji močnih začetnih udarcev Mejala popustili (12:8). Na strani oranžnih zmajev sta bila najbolj razpoložena Šket in Šestan, ki sta bila v napadalnih zaključkih nezaustavljiva. Blokerja na strani Ljubljančanov, Koncilja in Mašulović sta z uspešnima napadoma prednost še povišala na pet točk (14:9). V drugi polovici niza zagrebški odbojkarji niso bili dorasel tekmec razpoloženim odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana, ki so po novi točki Gjorgieva vodili z 19:12. Ravno makedonski korektor je z učinkovitim napadom priskrbel prvo zaključno žogo, le-to pa z blokom vnovčil Mejal za vodstvo ljubljanskih odbojkarjev z 2:0 v nizih (25:19).

Pobudo na uvodu tretjega niza so imeli odbojkarji HAOK Mladosti, ki so po uspešnih zaključkih Cvancigerja in Eckerja povedli s 7:3. To je izzvalo reakcijo na klopi ACH Volleyja Ljubljana in odmor na zahtevo Gačiča. Gjorgiev je z dvema zaporednima napadoma ujel priključek (8:9). V nadaljevanju so zmaji prevzeli pobudo in pri rezultatu 16:15 prešli v vodstvo. Tudi polminutni odmor na zahtevo Perisa ni ustavil odbojkarjev ACH Volleyja na poti do nove zmage. V končnici so si priigrali dovolj visoko prednost za miren zaključek tekme. Šket je najprej poskrbel za prvo zaključno žogo, ki jo je z napadom iz druge linije izkoristil Gjorgiev. Izkušena 34-letnika sta bila s 15 in 14 točkami tudi najboljša posameznika tekme.

Izjava trenerja ACH Volley Ljubljana, Radovana Gačiča: »Današnjo tekmo, kakor tudi celoten turnir ocenjujem kot uspešen. Pokazali smo čvrstost ekipe in držali visok nivo igre. Tri zmage so odlična popotnica za nadaljevanje izjemno napornega ritma, najprej s tekmo doma proti Mariboru, potem pa v gosteh pri Perugi.«

Izjava igralca ACH Volleyja Ljubljana, Filipa Šestana: »Odličen turnir je za nami. Tri tekme in tri zmage. Sedaj je čas za dan počitka, nato pa že pogledujemo na tekmo proti Mariboru, ki nas čaka v soboto.«